Σήμερα ξεκινούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση 2020

11:52 π.μ. - Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
11:02 π.μ. - Παρ, 28/52/2020
Image: Σήμερα ξεκινούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση 2020

Οδηγίες

Σήμερα, 28.02.2020 ξεκινά η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2020 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.

Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ηλεκτρονική μορφή, από τον ίδιο τον δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του:

με απευθείας χρήση της εφαρμογής υποβολής αιτήσεων, κατόπιν εγγραφής στο on-line σύστημα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ή μέσω Κέντρου Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν και δραστηριοποιείται στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσής του παραγωγού, αφού πρώτα εκδοθεί ο μοναδικός «κωδικός υποβολής αίτησης».

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή, ενώ για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή μέχρι την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, θα επιβάλλεται ποινή ύψους 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων). Σε περίπτωση καθυστέρησης στην υποβολή μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή σε περίπτωση υποβολής αίτησης από την Τετάρτη 10 Ιουνίου και μετά), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού οδηγίες για την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2020.

Επισημαίνεται ότι η ορθή συμπλήρωση της αίτησης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των παραγωγών. Τυχούσα λανθασμένη δήλωση στοιχείων εκμετάλλευσης θα έχει ως συνέπεια την επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία. Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι παραγωγοί να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους με τη δέουσα προσοχή και να προχωρούν στην οριστική υποβολή αυτών στο Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων.

dikaiologitika.gr