Σελάκανο: Πρόταση να κλείσει η πρόσβαση στο δάσος λόγω αυξημένoυ κινδύνου πυρκαγιάς

1:30 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
01:08 μ.μ. - Τετ, 04/30/2021
Image: Σελάκανο: Πρόταση να κλείσει η πρόσβαση στο δάσος λόγω αυξημένoυ κινδύνου  πυρκαγιάς

Έκτακτη σύσκεψη χθες στον Δήμο Ιεράπετρας για τις πυρκαγιές. Η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη στον Ηχώ 99,8

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιεράπετρα  με τη συμμετοχή του δήμου, της Πυροσβεστικής και λοιπών αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να  συζητηθούν καίρια θέματα που προκύπτουν  λόγω καύσωνα και του υψηλού βαθμού επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε οτι μεταξύ άλλων επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για αυξημένες περιπολίες τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή και σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλουν και οι εθελοντές τους τους οποίους και ευχαρίστησαν. 

Σε οτι αφορά τους πυροσβεστικούς κρουνούς είπε οτι  υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική το έργο της οποίας ως δήμος συνεπικουρούν και βοηθούν με τα μέσα που διαθέτουν. Εκτός όμως από τους κρουνούς υπάρχουν δεξαμενές από τις οποίες τα οχήματα μπορούν να εφοδιαστούν με νερό, εξήγησε η αντιδήμαρχος. 

Είπε στη συνέχεια ότι στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη να κλείσει αυτές τις επικίνδυνες λόγω καιρού ημέρες  η πρόσβαση προς το δάσος του Σελακάνου ώστε να προστατευτεί η περιοχή. Σε αυτό συμφώνησε και ο σύλλογος των μελισσοκόμων που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ.. Η απόφαση ωστόσο είναι στην ευθύνη της αντιπεριφέρειας Λασιθίου όπου θα μεταφερθεί η σχετική πρόταση. 

Τέλος η κα Ρουμελιωτάκη κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να καθαρίσουν τα ιδιωτικά τους οικόπεδα, να μην πετούν ογκώδη αντικείμενα αυτές τις ημέρες δίπλα στους κάδους και να τοποθετούν τις σακούλες απορριμμάτων καλά κλεισμένες μέσα σε αυτούς.