Σειραγάκης: Σε 10 χρόνια η δίκη μου θα θεωρείται παρωδία

9:15 π.μ. - Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016
09:11 π.μ. - Πέμ, 17/15/2016
Image: Σειραγάκης: Σε 10 χρόνια η δίκη μου θα θεωρείται παρωδία

«Δεν έχω παιδεραστική διαταραχή», δήλωσε ο 52χρονος.

Ο 52χρονος Νίκος Σειραγάκης, ένας πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας στην Κρήτη, ο προπονητής μπάσκετ που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 401 ετών για παιδεραστία, μίλησε  στην εκπομπή του Ε, «Tatiana Live».
 
«Δεν έχω παιδεραστική διαταραχή»
 
«Η υπόθεση αυτή πάρα πολλά παράλογα! Δεν υπήρξε καμία καταγγελία πριν από τη σύλληψη μου.Οι τρεις ψυχολόγοι που με εξέτασαν είπαν ότι δεν έχω καμία παιδεραστική διαταραχή, επίσης η διάγνωση των παιδοψυχολόγων λέει ότι κανείς εκ των εφήβων δεν υπέστη κακοποιητική εμπειρία, δεν το βίωσαν ως κακοποιητική εμπειρία.
 
Δηλαδή εδώ έχω μια κακοποίηση, η οποία δεν έχει βιωθεί, που δεν έχει καταγγελθεί και που είναι μια κακοποίηση εξ αντανακλάσεως…. Δεν μετείχα σε αυτό για να ικανοποιηθώ σεξουαλικά. Με την παρουσία μου ήθελα να δείξω ότι όντως είναι δικαίωμα των εφήβων να εκφράζονται με τον τρόπο που επιθυμούν ακόμη και αν αυτό φαίνεται προκλητικό, ακραίο κτλ… », είπε, παραλληλίζοντας την υπόθεση του με τους Rock and Rollers, τους χίπης και τους teddy boys.
 
«Θεωρούσαν must τα αγόρια να φασώνονται με αγόρια»
 
«Είναι ένας εφηβικός κώδικας, ακραίος, σοκαριστικός και άσεμνος κάποιες φορές, δεν είχε όμως σεξουαλικό χαρακτήρα», υποστήριξε, λέγοντας πως τα παιδιά, με τα οποία είχε επαφές, είχαν προοδευτικές απόψεις και για να «προκαλέσουν θεωρούσαν must τους μετέχοντες ότι… πρέπει αγόρια να φασώνονται με αγόρια και κορίτσια με κορίτσια, χωρίς πρόβλημα. Αυτό ήταν το μότο της ομάδας».
 
«Εγώ είχα ένα μοντέλο φιλελεύθερο απέναντι στην ομάδα μου, γι’ αυτό και είχε επιτυχίες η ομάδα μου, γιατί οι αθλητές λειτουργούσαν με έναν τρόπο ελεύθερο», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «πράξεις ελευθερίας».
 
Μάλιστα, ο ίδιος μέσα στο δικαστήριο είπε με κυνισμό και αλαζονεία ότι σε 10 χρόνια οι ποινές του δεν θα έχουν καμία αξία, γιατί όπως είπε, θα είναι έτσι τα ήθη της κοινωνίας, «που αυτό που έχω κάνει, δεν θα έχει καμία σημασία».
 
«Ήταν must τα νεκροταφεία»
 
«Ήταν must» τα νεκροταφεία για τα παιδιά, καθώς όπως, είπε ο προπονητής, τα αγόρια ήταν επηρεασμένα από τους Emo και τους Gothic . «Δεν τους εξανάγκαζα εγώ να πηγαίνουν εκεί», υποστήριξε, εξακολουθώντας να δείχνει αλαζονεία και να μιλά για κώδικές και για ομάδες που αρέσκονταν στο να φασώνονται!
 
«Αισθάνομαι ενοχή και ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε έχω ταλαιπωρήσει εξαιτίας της παρουσίας μου σε αυτόν τον κώδικα. Ήμουν η μύγα μέσα στο γάλα, ένας 45άρης ανάμεσα σε εφήβους, αυτό ήταν το πρόβλημα τους», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «παράλογη» ιστορία.
 
«Σε 10 χρόνια η δίκη μου θα θεωρείται παρωδία»
 
«Σε 10 χρόνια αυτή η δίκη θα θεωρείται παρωδία. Η σχέση μου με αυτούς τους εφήβους δεν ήταν αρνητική, ήταν μια σχέση αλληλοεκτίμησης και απολύτως φιλική», τόνισε, επιμένοντας ότι δεν κακοποίησε κανέναν !
 
«Το δικαστήριο λειτούργησε με ερντογανική λογική. Θεωρεί αυτομάτως ότι δύο αγόρια που φιλιούνται είναι παρεκκλίνοντες, είναι αρρωστημένοι…. Μου θύμισαν τον λόγο των εξομολογητών ιερέων της δεκαετίας του ’70. Δεν είναι ανώμαλοι, είναι υγιείς νέοι που έχουν επιλέξει έναν προκλητικό τρόπο να εκφράζονται», πρόσθεσε.
 
Το χρονικό
 
Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο 52χρονος προπονητής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέσα στο σπίτι του να ασελγεί σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών την ώρα που η γυναίκα και τα δυο ανήλικα παιδιά του έλειπαν. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και μπήκαν μέσα, αντικρίζοντας τον προπονητή σε άσεμνες στιγμές με τα παιδιά. Η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου ήταν οργισμένη από την πρώτη στιγμή!
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο προπονητής εντόπιζε τα θύματα του στις ομάδες, τις οποίες προπονούσε τα τελευταία χρόνια. Όπως αποδείχτηκε και στο δικαστήριο, παρέσερνε τα παιδιά σε ερημικές τοποθεσίες ή σε κάποιο από τα σπίτια που είχε, και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, ασελγούσε σε βάρος τους.
 
Έπαιρνε πολλές προφυλάξεις, ώστε να μην γίνει αντιληπτός και φρόντιζε οι συνευρέσεις να μην διαρκούν πολύ.
 
Οι μαρτυρίες των ανήλικων θυμάτων συγκλόνισαν… Τα παιδιά, προσπαθούσαν με τα χίλια ζόρια να περιγράψουν τον εφιάλτη, που έζησαν στα χέρια του προπονητή, ο οποίος εκτός από μπάσκετ τους μάθαινε, όπως έλεγαν και πως «να γίνουν καλύτεροι άντρες». Όπως είπαν, τους πήγαινε σε νεκροταφεία!
 
Όλα αυτά μέχρι που ένα από τα παιδιά μίλησε και οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του προπονητή. Διαπίστωσαν ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα παιδιά και οδηγήθηκαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη του.
 
Αν και ο προπονητής είχε κατηγορηθεί για 53 πράξεις, τελικά καταδικάστηκε για 36 πράξεις σε 401 έτη φυλάκισης, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 220 και χωρίς ελαφρυντικό.
 
Στεφανίδου: Σατανικά έξυπνος άνθρωπος
 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής, Τατιάνα Στεφανίδου, υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν «σατανικά έξυπνο» άνθρωπο, καλώντας τους γονείς να είναι πιο προσεκτικοί και παρατηρητικοί σε ότι αφορά στις δραστηριότητες των παιδιών τους.
 


cretalive.gr