Σε πρώτη προτεραιότητα το Τοπικό χωροταξικό σχέδιο στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

8:44 π.μ. - Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
08:12 π.μ. - Δευ, 10/44/2018
Image: Σε πρώτη προτεραιότητα το Τοπικό χωροταξικό σχέδιο στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Σε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Συζήτηση για το τοπικό χωροταξικό σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. 
Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα έγινε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης για τα ενεργειακά ζητήματα. Το θέμα του τοπικού χωροταξικού σχεδίου και των χρήσεων γης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας τέθηκε τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο κι από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη, με στόχο να επισπευστεί η ολοκλήρωση της ανάθεσης της μελέτης. 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός δεσμεύθηκε πως εντός του επόμενου μήνα θα έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες και θα έχει δρομολογηθεί η ανάθεση της μελέτης κατά προτεραιότητα καθώς ολοκληρώθηκε ο νέος νόμος και βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις τιμές των μηχανικών στην εκπόνηση των τοπικών χωροταξικών. Ο Υπουργός είπε πως έχει βρεθεί η διαδικασία χρηματοδότησης και το έργο θα προχωρήσει λόγω της σημασίας που αποκτά για την οργάνωση των χρήσεων γης στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Νίκος Καλογερής, Έφη Κουτεντάκη, Γιάννης Λεονταράκης, Γιάννης Παρασύρης, ο Συντονιστής του Σύριζα Ηρακλείου Γιάννης Παυλιδάκης.