Σε πόλεμο το ΕΣΥ - Ουρές τα ασθενοφόρα τη νύχτα έξω από τον Ευαγγελισμό

7:45 π.μ. - Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Δευ, 22/45/2021
Image: Σε πόλεμο το ΕΣΥ - Ουρές τα ασθενοφόρα τη νύχτα έξω από τον Ευαγγελισμό

Διαρκής είναι η μάχη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πολλών νοσοκομείων που διαχειρίζονται περιστατικά του νέου κορονοϊου, με την εφημερία στον Ευαγγελισμό τη νύχτα που πέρασε να είναι ασύλληπτης πίεσης

Εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ, δείχνουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να περιμένουν στην ουρά για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο, και όπως δήλωσε ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος γιατρός καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ, μέχρι τις έξι το πρωί είχαν γίνει 180 εισαγωγές εκ των οποίων το 1/3 ήταν ασθενείς με covid-19.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης δήλωσε στην ΕΡΤ πως ακόμη και την ύστατη στιγμή πιστεύει στη συνδρομή των συναδέλφων τους για την αναχαίτιση της πανδημίας, καθώς μέχρι στιγμής 61 γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ζητά τουλάχιστον 200.

Σφοδρή κριτική από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για τη διαχείριση της πανδημίας. Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από στιγμή σε στιγμή αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΑ συγκαλεί στις 10 το πρωί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιρειών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας καλώντας τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση ενάντια της πανδημίας.

Σε όλη την Αττική μέσα σε 24 ώρες έγιναν 201 νέες εισαγωγές, ενώ νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε ο αριθμός των διασωληνωμένων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 674 διασωληνωμένους, 41 νεκρούς και 1.514 νέα κρούσματα.

efsyn.gr