Σε καλό δρόμο η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας - Έτοιμη τον Ιούλιο

10:14 π.μ. - Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021
10:06 π.μ. - Τρί, 08/14/2021
Image: Σε καλό δρόμο η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας - Έτοιμη τον Ιούλιο

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Ασπραδάκης στον Ηχώ 99,8

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προχωρά σε χρηματοδότηση, σε πρώτη φάση, της μελέτης ανάπλασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης με ποσό ύψους 182.901,78 ευρώ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Ασπραδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι είναι πολύ θετική εξέλιξη έτσι ώστε με τη μελέτη και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε επόμενο χρόνο θα βελτιωθεί λειτουργικά και αισθητικά το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από τον Αύγουστο οπότε θα δοθεί σε διαβούλευση προκειμένου οι άμεσα εμπλεκόμενοι αλλά και οι πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους, τις παρατηρήσεις τους, έτσι ώστε να προκύψει ο τελικός σχεδιασμός.

Ο κ. Ασπραδάκης αναφέρθηκε και στο υπό εξέλιξη έργο του ύφαλου κυματοθραύστη λέγοντας ότι ο εργολάβος προχωρά κανονικά, τοποθετούνται τα βράχια δίπλα στην προβλήτα και όσες μέρες δεν είναι εμφανής η παρουσία του και ενδεχομένως να υπάρχει ανησυχία για την πορεία του έργου αυτό οφείλεται στο ότι γίνονται παράλληλα άλλες εργασίες όπως η κατασκευή των τετράποδων.

Πρόσθεσε ότι παράλληλα ως ΔΛΤ τρέχουν θέματα της καθημερινότητας όπως η απάμμωση στα αλιευτικά καταφύγια του Δήμου και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη εργασίες απάμμωσης και στη Ναυμαχία όπου μάλιστα χώρος θα δοθεί σε ιδιοκτήτες σκαφών καθώς ο χώρος στο λιμάνι της πόλης δεν επαρκεί.