Ρυπαίνεται η Ιεράπετρα - Ο Δήμος καίει πλαστικά καταγγέλλει συμπολίτης

10:48 π.μ. - Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Δευ, 23/48/2023
Image: Ρυπαίνεται η Ιεράπετρα - Ο Δήμος καίει πλαστικά  καταγγέλλει συμπολίτης

Τελευταία χρονιά καύσης υπολειμμάτων στην παλιά χωματερή, δεσμεύεται η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη

Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί κάτοικοι στην περιοχή κοντά στην παλιά χωματερή Ιεράπετρας από την καύση πλαστικών και άλλων υλικών που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία πολιτών, όπως υποστηρίζουν.

Ο κ. Γιώργος Αθανασίου κάτοικος της περιοχής, μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 για την κατάσταση που βιώνουν για τρίτη χρονιά και για του λόγου το αληθές, παραθέτει σχετικό φωτογραφικό υλικό με πλαστικά κάθε λογής, φελιζόλ, κλούβες, νάιλον κ.α. που υπάρχουν στο σημείο εκφράζοντας την ανησυχία του για το τι αναπνέουν, καθώς από το πλαστικό βγαίνουν διοξίνες που είναι καρκινογόνες ουσίες, αλλά και για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Όπως είπε, απευθύνθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας η οποία προχώρησε σε έλεγχο διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν πράγματι πλαστικά στο σημείο. Ωστόσο η Δημοτική Αστυνομία είναι εκείνη που θα πρέπει να προχωρήσει σε επόμενες κινήσεις ή να επιβάλλει πρόστιμο ακόμη και εάν υπάρχουν ευθύνες εκ μέρους του Δήμου.

Ακούστε εδώ τον κ. Αθανασίου

Την δική της απάντηση δίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη λέγοντας ότι στο σημείο γίνεται ένα ξεκαθάρισμα, ένας διαχωρισμός, των απορριμμάτων και τα πλαστικά που είναι για ανακύκλωση μεταφέρονται στο κοντέινερ της ανακύκλωσης και τα άλλα πλαστικά σε άλλο κάδο για τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ. Αυτά που καίγονται είναι κλαδιά και ξύλα. Ενδεχομένως, κατά λάθος, να κάηκαν και άλλα υλικά, σε κάθε περίπτωση όμως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα σε δυο περίπου ημέρες ζητώντας την κατανόηση των κατοίκων. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι είναι η τελευταία χρονιά που προβαίνουν σε καύση σκουπιδιών στην παλιά χωματερή

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews