Ρουμελιωτάκη: Ικανοποιητικά εξελίσσεται ο νέος σχεδιασμός αποκομιδής απορριμμάτων στην παλιά πόλη

1:06 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022
01:08 μ.μ. - Τετ, 10/06/2022
Image: Ρουμελιωτάκη: Ικανοποιητικά εξελίσσεται ο νέος σχεδιασμός αποκομιδής απορριμμάτων στην παλιά πόλη

Αντιμετωπίζονται τυχόν προβλήματα – Θα επεκταθεί η εφαρμογή του και σε άλλα σημεία

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται ο νέος σχεδιασμός αποκομιδής απορριμμάτων στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας σύμφωνα με την αντιδήμαρχο κα Μαρία Ρουμελιωτάκη. 

Όπως είπε, η εφαρμογή του νέου αυτού προγράμματος φαίνεται να πηγαίνει καλά και υπάρχει ικανοποίηση από την ανταπόκριση των κατοίκων. Είναι σίγουρα μια περίοδος προσαρμογής και χρειάζεται οι πολίτες να συνηθίσουν αυτή τη νέα κατάσταση. Να πετούν δηλαδή τα απορρίμματα όχι σε κάδος,  οι οποίοι άλλωστε έχουν απομακρυνθεί, αλλά, στο μικρό απορριμματοφόρο, συγκεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, ελάχιστες ευτυχώς, που κάποιοι συνεχίζουν να εναποθέτουν τα απορρίμματα εκεί που ήταν οι κάδοι αλλά πιστεύουμε ότι και αυτό θα αλλάξει. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Βιτσέντζου Κορνάρου αλλά πιστεύουμε ότι  οι κάτοικοι εκεί θα συμμορφωθούν με τον νέο σχεδιασμό. Είναι κάτι καινούριο, τα μηνύματα όμως είναι θετικά και το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί και αλλού ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Ακούστε εδώ την κα Ρουμελιωτάκη

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της Υπηρεσίας για τις ώρες και τα σημεία που θα βρίσκεται το μικρό απορριμματοφόρο

«Η Υπηρεσία Καθαριότητας ενημερώνει τους κατοίκους της παλιάς πόλης ότι από τη Δευτέρα 8/8/2022 θα υπάρχει ένα μικρό απορριμματοφόρο σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ώστε οι πολίτες να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους απευθείας σε αυτό. Το πρόγραμμα στάσης του μικρού απορριμματοφόρου είναι:

- 6:00-7:30 π.μ. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο στην οδό Βιτσέντζου Κορνάρου (πλησίον Τζαμί)

- 8:30-9:30 π.μ. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο στην πλατεία Μακεδονομάχων

-10:30-11:30 π.μ. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο στην πλατεία Τσεσμέ

Τις υπόλοιπες μέρες και ώρες απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη απορριμμάτων στα εν λόγω σημεία. Σε τυχόν παραβάσεις θα βεβαιώνονται πρόστιμα» .