ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ – αστέρια ΣΤΗΝ ΆΜΜΟ

9:16 π.μ. - Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018
09:10 π.μ. - Κυρ, 07/16/2018
Image: ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ – αστέρια ΣΤΗΝ ΆΜΜΟ

Μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή Ηχοχρώματα με τη Ζέτα Ψυλλινάκη, η συγγραφέας Ρένα Ρώσση- Ζαΐρη μίλησε για το νέο της βιβλίο «αστέρια ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Νικόλαου Ρώσση, των φερώνυμων εκδόσεων, ενώ παππούς της ήταν ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωάννης Θ. Ρώσσης. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός, αλλά και ως υπεύθυνη εκδόσεων. Έχει γράψει 14 βιβλία για ενηλίκους και πάνω από 150 παιδικά βιβλία. Το 2015 της απονεμήθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά «Εξάλειπτρον» για το συγγραφικό της έργο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απήχησή του και τη διαδραστική της σχέση με τους αναγνώστες της, καθώς και το βραβείο κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας», για το μυθιστόρημά της ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, το οποίο μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Όλα τα μυθιστορήματά της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
 
 Μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή Ηχοχρώματα με τη Ζέτα Ψυλλινάκη, η συγγραφέας Ρένα Ρώσση- Ζαΐρη μίλησε για το νέο της βιβλίο «αστέρια ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ». Η συζήτηση ξεκίνησε με το πως τ αστέρια του ουρανού κατέληξαν αστέρια στην άμμο και από αστέρια στην άμμο έγιναν γράμματα , σελίδες, μία ιστορία… Πηγή έμπνευσης και αληθινής εξιστόρησης των γεγονότων ήταν ένας άνδρας ο οποίος προσέλκυσε την συγγραφέα με μοναδικό σκοπό να καταγράψει την ιστορία της ζωής του . Σύμφωνα με τα λεγόμενα της γιαγιάς της κ. Ρώσση – Ζαΐρη «πολλές φορές η φαντασία που έχει η ζωή ξεπερνάει και τον καλύτερο συγγραφέα του κόσμου» . Παρά τις δυσκολίες που έχει η συγγραφή πραγματικών γεγονότων, η ιστορία του Κοντορεβυθούλη όπως τον ονομάζει η κ. Ρώσση – Ζαΐρη ήταν η αφορμή για την γέννηση του βιβλίου «αστέρια ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ». Μέσα από το βιβλίο ο αναγνώστης θα ταξιδέψει στην μαγευτική Ύδρα, στην Αθήνα ,στην Εύβοια , στον Πειραιά ,στη Ρώμη , στη Βαρκελώνη και στην Ινδία. Το ταξίδι στην Ινδία αλλά και το φαινόμενο που θα παρατηρήσει εκεί μία από τις πρωταγωνίστριες του βιβλίου, θα είναι και ο λόγος που ο τίτλος του βιβλίου θα χρωματιστεί με τις λέξεις αστέρια στην άμμο. Μέσα από αυτή την αληθινή ιστορία θα ανακαλύψουμε την αγάπη , τη ματαίωση , τη λύπη , την ανοχή, την συγχώρεση αλλά και το μεγαλείο του έρωτα. Ένας καλά κρυμμένος στόχος της συγγραφέας είναι να παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό τα λάθη, τα βάρη , τις ευθύνες που εναποθέτουν πολλές φορές οι γονείς στα παιδιά τους και γι αυτό το λόγο ξεκινά την εξιστόρηση των γεγονότων για τις ζωές των πρωταγωνιστών σε πολύ μικρή ηλικία , προσπαθώντας να επεξηγήσει σε κάποιο βαθμό τις επιλογές και τις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον τους . Το βιβλίο «αστέρια ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ» αξίζει να αγαπηθεί για την ένταση ,την αγωνία , την ομορφιά αλλά και την αγάπη που αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συγγραφέας Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη σε μια πραγματική και συνάμα παραμυθένια ιστορία με τους κακούς αλλά και τους καλούς της ήρωες.








 
9786180121360_3_D