Ψυχραιμία μετά το κρούσμα σε μαθητή νηπιαγωγείου - Φοράμε μάσκα πάντα και σωστά

12:32 μ.μ. - Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020
12:11 μ.μ. - Τρί, 03/32/2020
Image: Ψυχραιμία μετά το κρούσμα σε μαθητή νηπιαγωγείου - Φοράμε μάσκα πάντα και σωστά

Ο Π. Σαρρής, πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του δήμου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Ψυχραιμία, γιατί ο πανικός είναι κακός σύμβουλος συνέστησε ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του δήμου Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Σαρρής μιλώντας στον Ηχώ 99,8 μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 6ου νηπιαγωγείου της Ιεράπετρας. Όπως είπε σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε , εκτός από τον κύριο που νοσηλεύεται τόσο η κυρία όσο και ένα από τα παιδιά της οικογένειας βρέθηκαν θετικοί.

Γενικότερα τα ασυμπτωματικά παιδιά μεταδίδουν πολύ λιγότερο τον συγκεκριμένο ιό από ότι οι μεγάλοι, συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί. Όταν όμως εμφανίζουν συμπτώματα τότε η μεταδοτικότητα είναι περίπου ίδια με αυτή των ανηλίκων.

Ένα τεστ αρνητικό σήμερα δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήρθε σε επαφή με τον ιό. Σημαίνει ότι η ικανότητα διάγνωσης του τεστ δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσει την παρουσία του ιού, αν υπάρχει. Θα χρειαστεί λοιπόν ένα δεύτερο τεστ μετά από 4 περίπου ημέρες. Θα ήταν φρόνιμο πάντως η οικογένεια να κρατήσει τα υπόλοιπα μέλη της στο σπίτι ακόμη για το άλλο παιδί που το τεστ του βγήκε αρνητικό.

Για να λείψει από το σχολείο ένα παιδί θα πρέπει με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου να έχει χαρτί από γιατρό που να πιστοποιεί ότι πρέπει να λείψει ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια το σχολείο. Ο ΕΟΔΥ δεν μπαίνει στη διαδικασία ιχνηλάτησης στα σχολεία. Τη δουλειά αυτή θα πρέπει να την κάνουν οι εντεταλμένοι δάσκαλοι και καθηγητές. Τώρα πως θα γίνει αυτό, δεν το γνωρίζουμε. Οι γονείς λοιπόν που θέλουν να κάνουν τεστ στα παιδιά τους επιβαρύνονται με το αντίστοιχο κόστος. Ένα τεστ πρέπει να γίνει περίπου 5 με 7 ημέρες μετά την επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, εξήγησε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σαρρής.

Συνέστησε από πλευράς του να τηρούνται τα προληπτικά μέτρα που προβλέπονται μεταξύ αυτών και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.