Προχωρούν σε γεωτρήσεις, αφού το Φράγμα Αποσελέμη δεν φαίνεται να μπορεί να καλύψει πλέον τις ανάγκες.

5:54 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018
05:02 μ.μ. - Παρ, 02/54/2018
Image: Προχωρούν σε γεωτρήσεις, αφού το Φράγμα Αποσελέμη δεν φαίνεται να μπορεί να καλύψει πλέον τις ανάγκες.

Οκτώ νέες και επαναλειτουργία τριών σχεδιάζει η ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Οκτώ νέες γεωτρήσεις και επαναλειτουργία τριών ανενεργών σχεδιάζει η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να εξασφαλίσει ποσότητες νερού αλλά και να υποκαταστήσει τους υδάτινους πόρους που δε θα έρθουν στο Ηράκλειο από το Φράγμα Αποσελέμη.

"Ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου τον περασμένο Αύγουστο και ελπίζουμε το καλοκαίρι να έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον 2 με 3 γεωτρήσεις από τις 8, προκειμένου να ανακουφιστούν περιοχές όπως οι Βασιλειές και οι Μεσαμπελιές, που πέρυσι αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα" - αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Ρασούλης.
 
Όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος, το φράγμα Αποσελέμη φέτος δεν αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στις ανάγκες του Ηρακλείου, καθώς ο χειμώνα που διανύουμε δεν έχει "δώσει" σημαντικές βροχοπτώσεις. 
 
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ αναφέρθηκε και στη στάση πολλών δημοτών, που αγνοούν το πόσο πολύτιμο είναι το νερό. Επικαλούμενος το γνωστό ρητό "Προσέχουμε για να έχουμε" εξήγησε ότι, μπορεί να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ως προς το απόθεμα νερού, χάρη και στη διαχείριση που γίνεται, ωστόσο προβλήματα καταγράφονται, γι'αυτό και οι ίδιοι οι δημότες θα πρέπει να καταναλώνουν με σύνεση το νερό που έχουν στη διάθεσή τους.
 
Αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης
Εν τω μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση με τον εργολάβο για το πρώτο έργο αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης του Ηρακλείου, στην περιοχή της Χρυσοπηγής.

Σύμφωνα με τον κ.Ρασούλη, το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο, ενώ πιθανότατα μέσα στο Μάρτιο θα ξεκινήσει το έργο σε Δειλινά, Ακαδημία και τμήμα της Ν.Αλικαρνασού. "Στόχος είναι, μέσα στο 2018 να έχουν αντικατασταθεί 60 χλμ. δικτύων και λίγο μετά το 2019 200-250 χλμ." - είπε ο Γιάννης Ρασούλης.
 
 
 
Πηγή: cretalive.gr