Προτεινόμενο σχέδιο εξώδικου δηλώσεως-αιτήσεως από τα Δ.Γ. Χρήστος Οικονομάκης

9:27 π.μ. - Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015
09:12 π.μ. - Τετ, 16/27/2015
Image: Προτεινόμενο σχέδιο εξώδικου δηλώσεως-αιτήσεως από τα Δ.Γ. Χρήστος Οικονομάκης

Μετά το εξώδικο για τις παρακρατήσεις των ενταγμένων δικαιούχων στο νομό Κατσέλη από την τράπεζα Πειραιώς, το δικηγορικό γραφείο Οικονομάκη σας προσφέρει δωρεάν μια φόρμα όπου μπορείτε να εκτυπώσετε, να συμπληρώσετε και να την αποστείλετε στην τράπεζα σχετικά με τις παρακρατήσεις.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ
 
Του ........... ............. του .............., κατοίκου ................... Λασιθίου Κρήτης, με ΑΔΤ ............... και ΑΦΜ ...................
 
Π Ρ Ο Σ
 
Την εταιρία με την επωνυμία "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αμερικής, αρ. 4 και εκπροσωπείται νόμιμα, διατηρεί δε και δύο υποκαταστήματα στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης (το ένα εξ αυτών επί της οδού Κόρακα Μιχαήλ & οδού Ομηρείας, αρ. 1 και το έτερο επί της οδού Δημοκρατίας , αρ. 79).
 
==================================================================================================================================================================================================
 
Η συγκυβέρνηση τον Ιούλιο του 2012 φρόντισε να μεταβιβαστούν τα υγιή στοιχεία ενεργητικού της τότε εταιρίας με την επωνυμία "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." εις υμάς αντί τιμήματος 95 εκ. € (δηλαδή πάνω από 1 δισ. € λιγότερο από την τρέχουσα αξία τους) και τελικά ύστερα από την οριστική αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της, εισπράξατε αυξημένη προικοδότηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (σε πρώτη φάση) 7,47 δισ. € περίπου, ενώ περαιτέρω ακολούθησε η γνωστή τοις πάσι συνέχεια....
 
Οι κοινοτικές επιδοτήσεις, οι ενιαίες ενισχύσεις των αγροτών, οι επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις κτλ. πιστώνονται στους δικαιούχους σε λογαριασμούς που τηρείτε υμείς.
 
Γίνεται μνεία ότι οι επιδοτήσεις και ενισχύσεις καταβάλλονται στους αγρότες για να αναπαράγουν το απαιτούμενο κεφάλαιο ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να βιοπορίζονται από το επάγγελμά τους και να διατηρήσουν ή/και να αναπτύξουν την αγροτική παραγωγή, κάτι που γίνεται απαγορευτικό όταν αυτές τους στερούνται.
 
Διατηρώ λογαριασμό στην Τράπεζα σας με αριθμό ................................ και ΙΒΑΝ ...........................................στο υποκατάστημα σας στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης και δη σε αυτό επί της οδού ..........................., αρ...............
 
Στον εν λόγω λογαριασμό μου κατατέθηκε ως αγροτική επιδότηση το ποσό των ........... ευρώ, η οποία και δεσμεύθηκε από υμάς [με προφορική αιτιολογία πως προβήκατε στην εν λόγω κίνηση λόγω της εντάξεως μου στο Νόμο 3869/2010 (γνωστός και ως «Νόμος Κατσέλη» όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα με το Νόμο 4336/2015, δηλ. το τρίτο μνημόνιο)] διότι έχει διαταχθεί η μη μεταβολή της περιουσιακής μου καταστάσεως, και πως σε εκτέλεση της αποφάσεως και για να αποφευχθούν αντιλογισμοί στις κινήσεις του λογαριασμού μου την δεσμεύσατε], επικαλούμενοι εσωτερικό έγγραφο προερχόμενο από τη Νομική σας Υπηρεσία που έχει γνωμοδοτήσει σχετικώς.
 
Επειδή προφανώς η μη μεταβολή της περιουσιακής καταστάσεως του υπό προστασία δεν συμπεριλαμβάνει τη δέσμευση διατροφών του, μισθών του και επιδοτήσεων αγροτών (που στην τελευταία περίπτωση τους καταβάλλονται για να αναπαράγουν το απαιτούμενο κεφάλαιο προς ενίσχυση του αγροτικού τους έργου).
 
Επειδή η τακτική που ακολουθείτε οδηγεί στο ανακόλουθο και παράλογο ο Νόμος 3869/2010 αντί τελικώς να προστατεύει τον υπό ένταξη ή ήδη ενταγμένο και να διασφαλίζει την βιωσιμότητα του, τελικώς να τον αποστερεί από τα αναγκαία για τη στήριξη του, ενώ επιπλέον στην περίπτωση των αγροτών και των σχετικών επιδοτήσεων να καταλήγει στην παρεμπόδιση της ενασχολήσεως του με την αγροτική παραγωγή!
 
Μετά τα ανωτέρω σας δίδω ανέκκλητη εντολή όπως εντός 24 ωρών από την επίδοση της παρούσης μου εις υμάς φροντίσετε για την αποδέσμευση του ποσού στον ανωτέρω λογαριασμό μου και με ενημερώσετε εγγράφως για την συμμόρφωση σας.
 
Περαιτέρω, σας δίδω ομοίως ανέκκλητη εντολή όπως εντός της ιδίας ως άνω προθεσμίας μου χορηγήσετε αντίγραφα της μερίδας μου και έγγραφες εξηγήσεις σας προς εμέ για τον επακριβή λόγο που ακολουθείτε την ανωτέρω πρακτική και το αιτιολογικό δεσμεύσεως του ανωτέρω ποσού στο λογαριασμό μου (με ταυτόχρονη χορήγηση προς αυτούς αντιγράφων όλων των αιτιολογικών και γνωμοδοτήσεων σας) για να εξετασθεί το σύννομο της πρακτικής σας , άλλως και σε κάθε περίπτωση (και σε πρώτη φάση) θα αναφερθώ στον Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, οδός Αχαρνών, αρ. 2), τον αρμόδιο και Αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, την Ανεξάρτητη Αρχή "ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" (που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μασσαλίας, αρ. 1 και εκπροσωπείται νόμιμα) και την Ανεξάρτητη Αρχή "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ" (που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λ. Αλεξάνδρας, αρ. 144 και εκπροσωπείται νόμιμα) ώστε να θέσουν σε εφαρμογή τους ελεγκτικούς τους μηχανισμούς για να εξετάσουν το σύννομο της συμπεριφοράς σας.
 
Σε περίπτωση παρόδου απράκτου της σχετικής προθεσμίας θα πράξω τα νόμιμα.
 
Γίνεται μνεία ότι το θέμα αφορά πλήθος δανειοληπτών, δικαιούχων επιδοτήσεων, ενταγμένων στις ρυθμίσεις του Νόμου 3869/2010 σε όλη την Ελλάδα και προφανώς καταθέσεις ύψους εκατομμυρίων που υμείς κρατάτε δεσμευμένες.
 
Αναμένω δε την πρωτοκόλληση της παρούσης μου και την ενημέρωση μου για το σχετικό αριθμό.
 
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει νομίμου δικαιώματος μου .
 
Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης ...-12-2015.
 
Ο εξωδίκως δηλών και αιτών