Προτάσεις για υγεία, πρόνοια, κοινωνική πολιτική στον Δήμο Ιεράπετρας από τον Γιώργο Αγγελάκη

1:32 μ.μ. - Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
01:04 μ.μ. - Πέμ, 18/32/2019
Image: Προτάσεις για υγεία, πρόνοια, κοινωνική πολιτική στον Δήμο Ιεράπετρας από τον Γιώργο Αγγελάκη

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο», στον Ηχώ 99,8

Θέσεις και απόψεις του συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του δήμου Ιεράπετρας ανέλυσε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο υποψήφιος κ. Γιώργος Αγγελάκης, προϊστάμενος του τομέα ΕΚΑΒ, μέλος της επιτροπής υγείας του δήμου.   
 
Καταρχάς όπως τόνισε το κλίμα στην παράταξη  είναι καλό και ο κόσμος  έχει αποδεχτεί και αγκαλιάσει την ομάδα και αυτό φαίνεται μέσα από τις συναντήσεις με ανθρώπους στην πόλη και τα χωριά. Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους από διαφορετικές παρατάξεις όπου μέσα από τις συναντήσεις, φάνηκε ότι αφήνουν πίσω τους το παρελθόν και έρχονται να ενωθούν με τον Α. Πετρά καθώς πιστεύουν στις θέσεις που προτάσσει.
 
Τα μέλη του συνδυασμού έχουν χωριστεί σε ομάδες εργασίες και ο ίδιος εντάσσεται στην ομάδα για την υγεία και τα χωριά. Πρωταρχικός στόχος τους ως ομάδα   είναι να σταθούν δίπλα στο νοσοκομείο αλλά και στο ΕΚΑΒ και στις ανάγκες τους. Επίσης η λειτουργία Τοπική Μονάδα Υγείας αλλά και η στήριξη των ηλικιωμένων στα χωριά ώστε να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται  για θέματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως  τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.  Ακόμη η στήριξη των δομών του δήμου γύρω από το χώρο της υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής  που είναι ήδη σε ένα καλό επίπεδο και υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης.  Απάντησε σε σχόλια που ακούγονται για δομή για την τρίτη ηλικία που  η οικογένειά του  διατηρεί στο χωριό Καλογέρους ενώ μίλησε και   για το γηροκομείο Ιεράπετρας.
 
Για τα χωριά είπε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνουν τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης. Χρειάζεται να αναδειχθούν οι ξεχωριστές ομορφιές του κάθε χωριού σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς. Να αναβιώσουν τα πανηγύρια του χωριού, να  δημιουργηθούν χώροι συνάντησης,  να δοθούν κίνητρα  ανάπτυξης αλλά και εργασίας ώστε τα χωριά να παραμείνουν ζωντανά.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Αγγελάκη: