Προκήρυξη θέσεων για 7 γιατρούς στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:39 π.μ. - Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Τετ, 22/39/2023
Image: Προκήρυξη θέσεων για 7 γιατρούς στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Κάλεσμα από Μανουσάκη και Βρύσαλη στο σημερινό Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία

Παγκρήτια κινητοποίηση σήμερα για την υγεία στις 5.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Δεκάδες τα καλέσματα για συμμετοχή δεδομένου εξάλλου ότι η παροχή αξιόλογων υγεία αφορά όλους μας. Από την Ιεράπετρα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο Ηράκλειο θα υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία για δωρεάν μετακίνηση. Τα λεωφορεία θα φύγουν από το ΚΤΕΛ στις 3.00 το μεσημέρι. από τον Άγιο Νικόλαο λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 3.30.

Αναφορικά με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ κ. Δημήτρης Βρύσαλης λέγοντας ότι αυτό που διεκδικούν είναι να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να μην συγχωνευτούν κλινικές, να γίνουν προσλήψεις και να αυξηθούν οι κρατικές χρηματοδοτήσεις. Να λειτουργήσουν δωρεάν απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία. Να αναπτυχθούν κέντρα υγείας. Να στελεχωθούν τα ΕΚΑΒ κ.α. Ειδικότερα το ΠΑΓΝΗ που λειτουργεί ως κορμός σε επίπεδο νησιού παρέχοντας υπηρεσίες τριτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης η τωρινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες , προσανατολίζονται σε συγχώνευση κλινικών ή αλλαγή του ρόλου τους.

Υπενθυμίζουμε δηλώσεις κυβερνητικές ότι δεν μπορούμε να έχουμε νοσοκομεία σε κοντές αποστάσεις μεταξύ τους. Μπορεί να λένε ότι δεν θα κλείσουν νοσοκομεία αλλά όταν κλείνουν τη στρόφιγγα της οικονομικής χρηματοδότησης όταν τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, τότε νοσοκομεία αναγκαστικά θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βρύσαλης.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του κ. Βρύσαλη

-

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γ. Μανουσάκης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής και πρόσθεσε ότι λεωφορεία θα φύγουν από τον Άγιο Νικόλαο στις 3.30.

Αυτό που μεταξύ άλλων διεκδικούν είναι διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, ενίσχυση με προσωπικό, ενίσχυση του μισθολογικού, βελτίωση συνθηκών εργασίας. Μια είδηση πάντως που μας μετέφερε ήταν ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει θέσεις γιατρών για τα νοσοκομεία του Λασιθίου, 7 για την Ιεράπετρα, 5 για τον Άγιο Νικόλαο και 4 για τη Σητεία. Η Νεάπολη είναι εκτός ανέφερε. Προσθέτοντας ότι η σημερινή παγκρήτια κινητοποίηση για την υγεία δεν έχει πολιτική υποκίνηση.

Η μόνη υποκίνηση είναι τα προβλήματα στα νοσοκομεία.

Ακούστε εδώ τον κ. Μανουσάκη