Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς με την τέχνη

12:22 μ.μ. - Τρίτη, 10 Απριλίου 2018
12:04 μ.μ. - Τρί, 10/22/2018
Image: Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς με την τέχνη

Μαθήματα Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Κεραμικής, Ψηφιδωτού στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Ιεράπετρας και λειτουργεί με την ευθύνη της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.. Το  Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας μέσα από την πολυετή πορεία του προσφέρει ένα σπουδαίο έργο στην καλλιέργεια και προώθηση της εικαστικής παιδείας. Στεγάζεται σε οίκημα επί της οδού Αγ. Γεωργίου και λειτουργεί με την ευθύνη της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Στελεχωμένο με αξιόλογους εικαστικούς προσφέρει μεγάλη γκάμα μαθημάτων εικαστικής έκφρασης μέσα από τα οποία οι σπουδαστές αναπτύσσουν  τη δημιουργική τους φαντασία, οξύνουν την παρατηρητικότητα , αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήρια και καλλιεργούν έμφυτες ή επίκτητες ικανότητες και δεξιότητες. Με την αξιοποίηση του χώρου στο  Τζαμί για την οργάνωση εκθέσεων, το Εικαστικό εργαστήρι συμμετέχει, όπως  και τις προηγούμενες χρονιές , στην διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα. Οι καθηγητές Νταντή Ιωάννα -Εικαστικός, Λελεκάκης Νίκος -Αγιογράφος , Τζάρος Αλέξανδρος -Κεραμίστας και Γλύπτης βρέθηκαν στο στούντιο του Ηχώ 99,8 δίνοντας το στίγμα της δουλειάς που γίνεται σε κάθε ένα τμήμα το οποίο εκπροσωπούν προτρέποντας παιδιά και ενήλικες να ασχοληθούν με τις εικαστικές τέχνες καθώς η ενασχόληση με αυτές έχουν πολλά οφέλη. Τονίζοντας οτι ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς με την τέχνη σημειώνοντας μάλιστα το ρόλο που έχουν και οι γονείς  να ανακαλύψουν το έμφυτο ταλέντο που μπορεί να έχει ένα παιδί αλλά και να το ωθήσουν σε μια όχι τόσο συνηθισμένη τέχνη όπως   μουσική – ζωγραφική- που επίσης έχουν ιδιαίτερη αξία-  και να ανακαλύψουν και άλλες μορφές τέχνης.  
 
Στο Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Ιεράπετρας σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΑ λειτουργούν τα Τμήματα:
 
  • ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

  • ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ / ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

  • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


6-9 ετών


9-12 ετών


12-15 ετών


Για εφήβους και νέους και για ενήλικες.
 
  • ΤΜΗΜΑ ΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
 
  • ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
 
  • ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ
 
  • ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
 
  • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ στο γυαλί
 
  • ΦΑΓΙΟΥΜ
 
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
 
JANOWSKA SYLVIA   Ζωγράφος
ΔΑΤΣΕΡΗ ΣΟΦΙΑ Ζωγράφος
ΝΤΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΑ Εικαστικός
ΤΖΑΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Κεραμίστας – Γλύπτης
ΛΕΛΕΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Αγιογράφος
 
 
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:Οδός Αγ. Γεωργίου εγγραφές στην γραμματεία του εικαστικού  εργαστηρίου και στο τηλέφωνο 2842022334κατά τις εργάσιμες ημέρες 9.00π.μ. – 2.00 μ.μ.