Πώς οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη βάση της Σούδας για να κατασκοπεύουν τις ρωσικές δυνάμεις

11:28 π.μ. - Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017
11:02 π.μ. - Δευ, 06/28/2017
Image: Πώς οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη βάση της Σούδας για να κατασκοπεύουν τις ρωσικές δυνάμεις

Το περιστατικό που κατήγγειλε η Ρωσία

Την παρακολούθηση των ναυτικών τους δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή της Συρίας από αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη τα οποία απογειώνονται από τη βάση της Σούδας, καταγγέλλουν οι Ρώσοι. Με βάση πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες ότι αμερικανικά αεροσκάφη που απογειώνονται από την Κρήτη φτάνουν σχεδόν πάνω από τις δικές τους βάσεις στην περιοχή και επί ώρες κατασκοπεύουν τις δραστηριότητές τους.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το Interfax, την Τρίτη σημειώθηκε σοβαρό περιστατικό όταν δυο αεροσκάφη, με αναγνωριστικά στοιχεία EP-3E Κριός ΙΙ και P-8A Ποσειδών, που αναχώρησαν από τη Σούδα, στην ουσία παρενόχλησαν τις ρωσικές δυνάμεις, όταν έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τη ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς και την αεροπορική βάση στην περιοχή Hmeymim. Τα αεροσκάφη πετούσαν επί ώρες στην περιοχή, παρακολουθώντας τις δραστηριότητες των ρωσικών δυνάμεων.
Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, που έγιναν την ημέρα που τα αμερικανικά αεροσκάφη έφτασαν κοντά στα ρώσικα.
 



 
 
Πηγή: Candianews με πληροφορίες από Interfax και politnavigator