Πλεύρης: Επικίνδυνη η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η επιστροφή του προσωπικού στα νοσοκομεία που έως τώρα βρίσκονταν εκτός εργασίας
Σαφείς αιχμές κατά του ΣτΕ άφησε ο Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους ανεμβολιαστους γιατρούς.
Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον Σκάι χαρακτήρισε επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, την επιστροφή του προσωπικού στα νοσοκομεία που έως τώρα βρίσκονταν εκτός εργασίας, επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ, επανέλαβε ότι το υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση και 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στην εργασία τους από 1 Ιανουαρίου.
Το μέτρο του υπουργείου δεν θα παραταθεί είπε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η απόφαση αποτελεί «ήττα» για τη δημόσια υγεία».
Σχετικά με το πλαίσιο της επιστροφής των υγειονομικών στα καθήκοντά τους, ανέφερε ότι αυτό θα καθοριστεί από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ενώ επεσήμανε πως αν απαιτηθεί να κάνουν τεστ αυτό θα το επιβαρύνονται οι ίδιοι, όπως συμβαίνει και με τους άλλους εργαζόμενους.
«Επειδή μου αρέσει τα πράγματα να τα λέω όπως είναι, η απόφαση του ΣτΕ είναι σεβαστή αλλά τη θεωρώ μια απόφαση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Άκουσα πολλούς να λένε αν αυτό είναι προσβολή προς τη δικαιοσύνη, η απάντηση είναι όχι. Η δικαιοσύνη έκρινε τα στοιχεία τα οποία πήγαμε, γιατί άκουσα και την παραφιλολογία ότι το υπουργείο δεν πήγε στοιχεία. Το υπουργείο πήγε στοιχεία συγκεκριμένα, τα οποία δικαιολογούσαν την παράταση του μέτρου σε εκείνο το χρονικό σημείο τον Μάρτιο», είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε:
«Τα στοιχεία έδειχναν τους θανάτους, του τριμήνου από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο όταν και πήραμε τις αποφάσεις. Ενώ είχε εμβολιαστεί το 90% πληθυσμού άνω των 60, οι θάνατοι ήταν γύρω στους 3.300 ανεμβολίαστοι, 2.700 εμβολιασμένοι. Οι διασωληνώσεις ήταν από τις 2.400 οι 1.700 ανεμβολίαστοι. Πήγαμε μελέτες συγκεκριμένες που έδειχναν ότι έστω και σε μικρότερο βαθμό όχι μόνο νοσεί ο ανεμβολίαστος περισσότερο, αλλά μεταδίδει και περισσότερο και μια σειρά από άλλα θέματα κοινής λογικής. Το ΣτΕ κάνει μια σκέψη ότι δεν πείστηκε ότι τα στοιχεία αξιολογήθηκαν εκείνο το χρονικό διάστημα».
Πρόσθεσε ακόμη για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, «ποιος εμπιστεύεται γιατρούς που πιστεύουν ότι το εμβόλιο αλλοιώνει DNA;».
tvxs.gr