Πλακιωτάκης :Ολοκληρώθηκε η κατασκευή δεξαμενών στην Ιεράπετρα

6:29 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022
06:09 μ.μ. - Τετ, 21/29/2022
Image: Πλακιωτάκης :Ολοκληρώθηκε η κατασκευή δεξαμενών στην Ιεράπετρα

Οι πέντε δεξαμενές κατασκευάστηκαν στις τοπικές κοινότητες Μεταξοχωρίου, Μύθων και Χριστού

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γεώργιου Στύλιου, υπεγράφη στις 19 Σεπτεμβρίου από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, η ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή Δεξαμενών Άρδευσης Τ.Κ.Μύθων, Μεταξοχωρίου και Χριστού, Δήμου Ιεράπετρας»,στο πλαίσιο του Μέτρου 4, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η συνολική επιλέξιμη δαπάνη τουΈργου ανέρχεται σε 293.940,36 ευρώ.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Με το έργο αυτό κατασκευάστηκαν πέντε (5) αρδευτικές δεξαμενές στις Τ.Κ. Μεταξοχωρίου, Μύθων και Χριστού του Δήμου Ιεράπετρας.1. Μία δεξαμενή άρδευσης στην Τ.Κ. Ματοχωρίου στη θέση «Κοπράνα» περιοχή Χαβγούδι, χωρητικότητας 500m3.2. Δύο δεξαμενές άρδευσης στην Τ.Κ.Μύθων• Μία στη θέση «Σέλι», χωρητικότητας 200m3, και• μία στη θέση «Κιτιό», χωρητικότητας 300m3.3. Δύο δεξαμενές άρδευσης στην Τ.Κ.Χριστού• Μία στη θέση «Αγία Παρασκευή», χωρητικότητας 200m3, και• μία στη θέση «Πηγή Μάνα», χωρητικότητας 500m3.

ΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ1. Η προστασία και αξιοποίηση των υδατικών φυσικών πόρων της υπαίθρου με τη συλλογή νερού και τη σωστή διάθεση (ορθολογικότερη διάθεση, αποθήκευση και κατανομή)2. Αναβάθμιση των υποδομών και βελτίωση των συνθηκών άρδευσης και διευκόλυνση της εργασίας του αγροτικού πληθυσμού.3. Εντατικοποίηση κυρίως της ελαιοκαλλιέργειας και συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίστηκαν οι συνθήκες άρδευσης στην δυτική περιοχή της Ιεράπετρας, συνολικής γεωργικής έκτασης 1.000 στρεμμάτων, των περιοχών που επιλέχθηκαν.