Πιέσεις στην κυβέρνηση για ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ - Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

11:27 π.μ. - Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021
11:06 π.μ. - Τετ, 16/27/2021
Image: Πιέσεις στην κυβέρνηση για  ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ - Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Γ. Γουλιδάκης - Γ. Προϊστάκης - Μ. Λουτσέτης μιλούν στον Ηχώ 99,8

Ο Βόρειος και ο Νότιος οδικός άξονας Κρήτης ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας που έγινε με τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, του Υπουργού Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη , του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Θραψανιώτη, του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη και του διευθυντή του ΟΑΚ κ. Γιώργου Αγαπάκη.

Όπως επισημάνθηκε μπορεί να είναι θετικό ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα μεγάλο οδικό έργο για το νησί, ένα έργο όμως που φαίνεται να φτάνει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα και τρόποι χρηματοδότησης παρότι υπάρχουν ώριμες μελέτες όπως για τα έργα παράκαμψη Παχειάς Άμμου και Καλό Χωριό - Γέφυρα Φρουζή. Έγινε ακόμα αναφορά στις ενστάσεις που υπάρχουν για τη χάραξη του δρόμου στην περιοχή του Καβουσίου και τονίστηκε ότι θα πρέπει αυτή να επανεξεταστεί.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η αναγκαιότητα να προχωρήσουν μελέτες για οδικά έργα που θα συνδέσουν την Ιεράπετρα τόσο με το λιμάνι της Σητείας όσο και με το υπό κατασκευή αεροδρόμιο Καστελλίου με ιδιαίτερες αναφορές στη χάραξη του διευρωπαϊκού δικτύου, στα τμήματα Ιεράπετρα Μύρτος, και Ιεράπετρα Μύρτος όπως έχουν αναπτυχθεί οικοδομικές, επαγγελματικές γεωργικές και άλλες δραστηριότητες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στον όποιο επόμενο σχεδιασμό ενεργειών για την προώθηση των έργων αυτών.

Στον Ηχώ 99,8 μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκης , ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» κ. Γιώργος Προϊστάκης και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Μάνος Λουτσέτης. Αυτό που μεταξύ άλλων τονίστηκε, όπως άλλωστε επισημάνθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την πολιτεία έτσι ώστε αφενός να οριστικοποιηθούν οι μελέτες που είναι σε ένα ώριμο στάδιο και παράλληλα να ξεκαθαρίσει το θέμα των χρηματοδοτήσεων ώστε μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια να ξεκινήσουν στο Λασίθι οδικά έργα που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του νομού.

-

-