Περιφέρεια Κρήτης: Τόνοι προεκλογικού υλικού διανέμονται σε όλο το νησί

3:05 μ.μ. - Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019
03:07 μ.μ. - Παρ, 05/05/2019
Image: Περιφέρεια Κρήτης: Τόνοι προεκλογικού υλικού διανέμονται σε όλο το νησί

«Πυρετός» προετοιμασίας επικρατεί στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης καθώς ο χρόνος διεξαγωγής των τριπλών εκλογών στις 26 Μαΐου πλησιάζει και τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά

Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια της Περιφέρειας, κ. Χρύσα Ελευθερίου, έχουν ήδη παραληφθεί και μοιραστεί στους δήμους παραβάν και κάλπες ενώ καθορίστηκαν οι αίθουσες όπου θα μπορέσει ο κόσμος να ψηφίσει.
 
Οι ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αφενός για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές, αφετέρου για δημοτικές και κοινοτικές ανάλογα με την αρίθμηση των αιθουσών.
Τα περισσότερα βιβλία, οι φάκελοι και οι καταστάσεις έχουν ήδη παραληφθεί από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και σφραγίζονται για να καταγραφούν στη συνέχεια ενώ τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών τα μοιράζει αυτή τη φορά η Περιφέρεια και των αυτοδιοικητικών εκλογών οι δήμοι.
 
Σε επίπεδο Κρήτης, τα εκλογικά τμήματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι 1339 και 4 για τις ευρωεκλογές, ένα σε κάθε περιφερειακή ενότητα.
 
Οι αίθουσες, δε, είναι διπλάσιες και ξεπερνούν κατά πολύ τις 2000!
Σύμφωνα με την κ. Ελευθερίου, οι ανάγκες αυτή την  περίοδο είναι υπερβολικά αυξημένες, οι υπάλληλοι που έχουν επιφορτιστεί με ένα τεράστιο όγκο εργασίας, δουλεύουν πρωί – απόγευμα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενώ καθοριστική είναι η συνδρομή των εθελοντών.
 
 
 
ekriti.gr