Παραχωρούνται απευθείας στο ΚΕΘΕΑ τα ακίνητα του ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα

7:30 μ.μ. - Τρίτη, 2 Απριλίου 2019
07:04 μ.μ. - Τρί, 02/30/2019
Image: Παραχωρούνται απευθείας στο ΚΕΘΕΑ τα ακίνητα του ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου

Γίνεται δωρεάν παραχώρηση χρήσης  υπό μορφή χρησιδανείου, στο Ν.Π.Ι.Δ. «ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ» δύο  ανακληθέντων ακινήτων  ιδιοκτησίας του Ο.Α.Ε.Δ, δηλαδή ενός καταστήματος επιφανείας 27,38 τ. μ. και μίας αίθουσας συγκέντρωσης επιφανείας 67,34 τ. μ., εντός του οικισμού εργατικών κατοικιών με την επωνυμία «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Ι», για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και λειτουργίας προγραμμάτων απεξάρτησης του Ν.Π.Ι.Δ. «ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.
 
Η παραχώρηση πραγματοποιείται χωρίς αντάλλαγμα (δωρεάν), κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα (η οποία θα παραμείνει στον ΟΑΕΔ), ισχύει δε για χρονικό διάστημα δέκα ετών αποκλειστικά για την ως άνω αναφερόμενη χρήση (κάλυψη των αναγκών στέγασης του Ν.Π.Ι.Δ. «ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ», προς όφελος ατόμων τα οποία έχουν ανάγκη από βοήθεια σε θέματα εξαρτήσεων).
 
Τα δυο ακίνητα είχαν παραχωρηθεί κατ αρχήν με απόφαση του Υπουργείου το 2016 στον Δήμο Ιεράπετρας μαζί με άλλα δύο επίσης ιδιοκτησίας Ο.Α.Ε.Δ.
 
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας,  έγινε αποδοχή μόνο για τα δύο από τα τέσσερα ακίνητα.
 
Γι’ αυτό έγινε μερική ανάκληση της αρχικής απόφασης για τα δύο ακίνητα και η δωρεάν παραχώρηση χρήσης τους στο Ν.Π.Ι.Δ. «ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ».
 
Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη