Παπαβασιλείου: Το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση

12:05 μ.μ. - Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020
12:09 μ.μ. - Τετ, 09/05/2020
Image: Παπαβασιλείου: Το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση

Με ελλείψεις σε αντισηπτικά οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Να τηρηθούν τα μέτρα και οι αποφάσεις που εκδίδονται από τους ειδικούς επιστήμονες και τον ΕΟΔΥ προτρέπει γονείς και όλους τους εμπλεκόμενους στον χώρο της εκπαίδευσης η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιεράπετρας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και περιφερειακός σύμβουλος μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι έγινε μια έκτακτη συνεδρίαση κατά την οποία εκφράστηκαν ή μεταφέρθηκαν διάφορες απόψεις γονέων με κάποιες από αυτές να διαφωνούν για τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση και τους ειδικούς. Ως Ένωση Γονέων έλαβαν ομόφωνα απόφαση σύμφωνα με την οποία «προτρέπει όλες και όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης για τη σωστή τήρηση, χωρίς παρεκκλίσεις, των οδηγιών της ατομικής και κοινωνικής προστασίας που εκδίδονται από την Επιτροπή Ειδικών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ και αναπροσαρμόζονται, κάθε φορά, σύμφωνα με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα» Ο κ. Παπαβασιλείου επισήμανε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση από όλους. Σχολίασε ωστόσο την έλλειψη αντισηπτικών όταν εκπαιδευτικοί προσήλθαν τις πρώτες ημέρες σε κάποια σχολεία της Ιεράπετρας. Μπορεί να ήταν μεμονωμένα περιστατικά αλλά υπήρξαν. Προσθέτοντας ότι είναι στη διάθεση των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ό,τι χρειαστεί ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και ευχήθηκε Καλή σχολική χρονιά.

Ακούστε εδώ τον κ. Παπαβασιλείου:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του

Δήμου Ιεράπετρας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιεράπετρας σε μονοθεματική έκτακτη συνεδρίαση με θέμα: «έναρξη νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και covid – 19» ομόφωνα, προτρέπει όλες και όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης για τη σωστή τήρηση, χωρίς παρεκκλίσεις, των οδηγιών της ατομικής και κοινωνικής προστασίας που εκδίδονται από την Επιτροπή Ειδικών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ και αναπροσαρμόζονται, κάθε φορά, σύμφωνα με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα.

Συντασσόμαστε με τη γνώμη των Ειδικών και πιστεύουμε, ότι τα πιο αποτελεσματικά όπλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας παραμένουν η υπευθυνότητα και η κοινωνική συνείδηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιεράπετρας σε μονοθεματική έκτακτη συνεδρίαση με θέμα:

«έναρξη νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και covid – 19»

ομόφωνα, προτρέπει όλες και όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης για τη σωστή τήρηση, χωρίς παρεκκλίσεις, των οδηγιών της ατομικής και κοινωνικής προστασίας που εκδίδονται από την Επιτροπή Ειδικών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ και αναπροσαρμόζονται, κάθε φορά, σύμφωνα με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα.

Συντασσόμαστε με τη γνώμη των Ειδικών και πιστεύουμε, ότι τα πιο αποτελεσματικά όπλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας παραμένουν η υπευθυνότητα και η κοινωνική συνείδηση.