Πανταζής: Καμία κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας για τον covid

10:14 π.μ. - Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Δευ, 16/14/2020
Image: Πανταζής: Καμία κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας για τον covid

Κάνουν τα συνηθισμένα και τίποτα το παραπάνω, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Σχετικά με το θέμα της τηλεκπαίδευσης που ξεκινά από σήμερα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μερικές μέρες πριν ξεκίνησε και για τη δευτεροβάθμια τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Όπως είπε υπάρχουν αρκετά προβλήματα ως προς τη διαδικασία και υπάρχουν και ερωτήματα εαν πχ μια οικογένεια μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό με γονείς να είναι σε τηλεργασία, μαθητές στο σπίτι για μάθημα και όλοι να θέλουν το δικό τους μέσο , ταμπλετ και ένα δίκτυο σύνδεσης που ίσως δεν μπορεί να τους καλύψει. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι έχει εκδοθεί μια εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται μεσημεριανές ώρες. Αυτό κινείται γενικά σε θετική κατεύθυνση ώστε να μην υπάρχει ταυτόχρονη κάλυψη αναγκών και χρήση του διαδικτύου. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν ταμπλετ από το σχολείο που φοιτά το παιδί τους. Τα ταμπλετ αυτά είναι 8 ιντσών, δανείζονται και υπογράφονται ένα συμφωνητικό που προβλέπει ότι εάν υπάρξει φθορά ή σπάσιμο θα καταβάλλεται αποζημίωση. Η πολιτεία καθυστερημένα κάνει προμήθεια τέτοιων τάμπλετ τα οποία θα φέρουν ένδειξη του Υπουργείου Παιδείας και της Πολιτικής Προστασίας και θα διανεμηθούν δωρεάν περίπου 50.000 τάμπλετ σε μαθητές, τις επόμενες ημέρες.

Με αφορμή αυτό ο κ. Πανταζής είπε ότι όφειλε ο δήμος να αγοράσει και να μοιράσει μάσκες σε κάποιους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα. Οι δήμοι εισέπραξαν πακτωλό χρημάτων για τον cοvid. Δεν είδαμε κοινωνική πολιτική από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Ούτε στους υπαλλήλους του δήμου δεν δόθηκαν υφασμάτινες μάσκες πχ με το λογότυπο του δήμου. Κάνουν τα συνηθισμένα και τίποτα το παραπάνω. Δεύτεροι και τρίτοι στη σειρά. Ακόμα και στα rapid test. Πρώτος ο Άγιος Νικόλαο και ακολούθησε η δική μας δημοτική αρχή. Αντιγραφή με λίγα λόγια των όσων κάνουν οι υπόλοιποι. Αυτή είναι η « Νέα πορεία» ; Αυτή είναι μια «καθυστερημένη πορεία» που βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι και μετά το εφαρμόζουμε εμείς. Καθόλου κοινωνική πολιτική από πλευράς δήμου, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πανταζής.

Τέλος ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία τους ως παράταξη με την οποία θα προτείνουν την δρομολόγηση ενεργειών ώστε να γίνει Τοπική Μονάδα Υγείας που θα εξυπηρετήσει μεταξύ άλλων τις ανάγκες εμβολιασμού της τοπικής κοινωνίας με το εμβόλιο του covid.