Πανταζής για το "παρκαρισμένο" ασθενοφόρο και τη μη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας

11:54 π.μ. - Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Τρί, 14/54/2023
Image: Πανταζής  για το "παρκαρισμένο" ασθενοφόρο και  τη μη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8 για σημαντικά θέματα του δημοτικού συμβουλίου

Αναφορικά τα θέματα που έθεσαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο προ ημερησίας διατάξεως τοποθετήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην ακινησία στην οποία παραμένει η κινητή μονάδα υγείας (ασθενοφόρο) που έχει καλυφθεί από σκόνη και περιττώματα και όπως φαίνεται μετά την γνωστοποίηση του θέματος από την παράταξής τους υπάρχει κινητικότητα για το θέμα καθώς όπως έγινε γνωστό τις επόμενες ημέρες επίκειται συνάντηση μεταξύ Δημάρχου κ. Θ. Καλαντζάκη, προέδρου του ΠΤΕΕΣ Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου και του προϊσταμένου του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γιώργου Αγγελάκη.

Ένα άλλο θέμα ήταν η κατάπτωση βράχων στο Σελάκανο στη θέση Σχίστρα, για το οποίο εκτιμούν ότι η περιοχή πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες προκειμένου να γίνουν πιο γρήγορα οι όποιες παρεμβάσεις απαιτείται να γίνουν για την ασφαλή διέλευση οχημάτων.

Έθεσαν και το ζήτημα του κτιρίου στέγασης του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τους ο φάκελος που έχει καταθέσει ο δήμος στο υπουργείο για νέο κτίριο, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις.

Ένα άλλο ήταν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό εθνικής αντιστάσεως στο πλαίσιο του open mall, σχολιάζοντας ότι σε κάποιο σημείο στη μέση του πουθενά το πεζοδρόμιο κάνει ένα φάρδεμα που «κόβει» θέσεις πάρκινγκ δεν προβλεπόταν στην μελέτη. Στο συγκεκριμένο σημείο μάλιστα υπάρχει και ένα καφενείο. Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει συγκεκριμένη μεταχείριση για συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τέλος ως παράταξη έθεσαν το θέμα της δημοτικής αστυνομίας λέγοντας ότι η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε ενέργειες για κάλυψη των κενών θέσεων στο πλαίσιο των προσλήψεων που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Σημειώνοντας ότι με κανονιστική διάταξη θα μπορούσαν δημοτικοί αστυνομικοί να συμβάλλουν στο σοβαρό θέμα της φύλαξης της νήσου Χρυσή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Δόθηκε η ευκαιρία στον δήμο να έχουμε αστυνόμευση στη Χρυσή και δεν την εκμεταλλευτήκαμε, επεσήμανε ο κ. Πανταζής.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: