Π. Δερεζέας: Οι μεγάλες πολυεθνικές βασική αιτία του λουκέτου των νεφρολογικών κέντρων

11:54 π.μ. - Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
11:05 π.μ. - Παρ, 24/54/2024
Image: Π. Δερεζέας: Οι μεγάλες πολυεθνικές βασική αιτία του λουκέτου των νεφρολογικών κέντρων

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνητής Μονάδας Νεφρού "Άγιος Παντελεήμονας"

Ο Π. Δερεζέας, πρώην υπεύθυνος της Νεφρολογικής Κλινικής "Άγιος Παντελεήμων" στην Ιεράπετρα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων καθώς όπως είπε, «στην Ελλάδα πρέπει είτε κάποιος να φτάσει στα άκρα ή να γίνει κάποιο ατύχημα για να αλλάξει κάτι».

Στην περίπτωση του νεφρολογικού κέντρου οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες στάθηκαν εμπόδιο στις κινητοποιήσεις καθώς δεν θέλουν να υπάρχουν πολλές μικρές εταιρίες. Εάν κάνεις μία σύμβαση με το κράτος και αυτή δεν τηρείται πρέπει να βάλεις από την τσέπη σου. Η θεραπεία στα ιδιωτικά νεφρολογικά κέντρα είναι πιο φθηνή από την αντίστοιχη θεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο και επιπλέον καταβάλλεται με καθυστέρηση και κουτσουρεύεται. Εάν η θεραπεία αυτή περάσει στα χέρια μόνο πολυεθνικών εταιριών το κράτος δεν θα κερδίσει ουσιαστικά κάτι. Επιπλέον, επειδή αυτές οι εταιρίες κοιτάζουν τη λογιστική τους αποτίμηση θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας και θα αλλοιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών.