Όχι στην αποψίλωση των αστυνομικών υπηρεσιών από τους αγρότες της Ιεράπετρας

11:17 π.μ. - Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016
11:11 π.μ. - Τρί, 01/17/2016
Image: Όχι στην αποψίλωση των αστυνομικών υπηρεσιών από τους αγρότες της Ιεράπετρας

Επιστολή διαμαστυρίας

Αξιότιμοι κύριοι,
 
Είναι γεγονός ότι τα θέματα αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας, μας έχουν απασχολήσει ως αγροτικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, οι θέσεις μας απέναντι στον Αστυνομικό θεσμό και τις επιθυμητές προοπτικές αποδοτικότερης λειτουργίας της Αστυνομίας στην περιοχή μας, εστιάζονται κατά κύριο λόγο στην πλήρη λειτουργία των τεσσάρων Αστυνομικών Υπηρεσιών ( Α.Τ Ιεράπετρας, Τ.Α Ιεράπετρας, Τ.Τ Ιεράπετρας, Αστυνομικός Σταθμός Κουτσουρά) που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και κατά συνέπεια αύξησης των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας και σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά οικονομικών μεταναστών λόγω των εκτεταμένων θερμοκηπιακών καλλιεργειών και υψηλά ποσοστά τουρισμού λόγω των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών που υπάρχουν στο Δήμο αποτελεί πάγιο αίτημα και απαιτούμενη προοπτική βελτίωσης του επιτελούμενου έργου.
 
Για έναν Δήμο, όπως της Ιεράπετρας, που μάλιστα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στην Κρήτη, θεωρείται αυτονόητη η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει το αγαθό της ασφάλειας να γίνει κτήμα του πολίτη και η κοινωνική ανάπτυξη να επέλθει σε κλίμα ασφάλειας.
 
Στο πλαίσιο αυτό από πλευράς μας, οι προτάσεις μας αναφορικά με την βελτίωση του επιτελούμενου έργου και των δομών που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή μας αφορούν:
 
1. Στην διατήρηση των υπαρχουσών Αστυνομικών Δομών και συγκεκριμένα του Α.Τ Ιεράπετρας, του Τ.Α Ιεράπετρας και του Τ.Τ Ιεράπετρας. Διευκρινίζεται ότι ο χώρος που στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Ιεράπετρας είναι δημόσιος, οπότε δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση της Υπηρεσίας από πλευράς καταβολής ενοικίων.
 
2. Στην ενίσχυσή με ανθρώπινο δυναμικό των παραπάνω δομών, προκειμένου να καλύπτονται και ανάγκες και να λειτουργούν άρτια.
 
3. Στην ενίσχυση επίσης των παραπάνω δομών με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας τους
 
4. Στη δημιουργία τμήματος ΤΑΕ στον Δήμο Ιεράπετρας
 
5. Στη διασφάλιση της παραμονής και την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μακρύ Γιαλού, την άρτια στελέχωσή του με ανθρώπινο δυναμικό και την ενίσχυσή του με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, δεδομένου ότι αστυνομεύει την ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, μια αρκετά μεγάλη περιοχή με πολλαπλές ανάγκες, αυξημένη τουριστική επισκεψιμότητα και αρκετούς οικονομικούς μετανάστες.
 
Με εκτίμηση
 
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
 
Πρόεδρος                                           Γενικός Γραμματέας
 
Μιχαήλ Γ. Μαλλιωτάκης                Εμμανουήλ Γ. Καπαράκης