Ως τη Μ.Τρίτη θα ψηφίσει η Βουλή τις 120 δόσεις για χρέη στα Ταμεία

8:15 π.μ. - Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019
08:12 π.μ. - Τετ, 04/15/2019
Image: Ως τη Μ.Τρίτη θα ψηφίσει η Βουλή τις 120 δόσεις για χρέη στα Ταμεία

Κρίσιμα νομοσχέδια θα ψηφιστούν στη Βουλή την Μεγάλη Εβδομάδα με τη πολυπόθητη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα Ταμεία να αναμένεται να ψηφιστεί έως τη Μεγάλη Τρίτη

Την εβδομάδα των παθών ψηφίζονται και τα νομοσχέδια για αιγιαλό, Αναπτυξιακή Τράπεζα, τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας και αυτό για τη στρατιωτική θητεία.
 
Κρίσιμα νομοσχέδια θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη πολυπόθητη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα Ταμεία να αναμένεται να ψηφιστεί έως τη Μεγάλη Τρίτη.
 
Την εβδομάδα των παθών ψηφίζονται και τα νομοσχέδια για αιγιαλό, Αναπτυξιακή Τράπεζα, τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας και αυτό για τη στρατιωτική θητεία.
 
Τα παραπάνω αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
 
Ειδικότερα, σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι μέχρι τη Μ.Τρίτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, η επικείμενη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις.
 
Το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις σχετικά με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα λειτουργήσει πριν από το Πάσχα, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει κανείς να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του το 2019, κάθε μήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ρύθμισης.
 
Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι αναφερόμαστε στις οφειλές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 και επισήμανε ότι «το κούρεμα μπορεί να φτάσει έως το 85% στις προσαυξήσεις».
 
Πλούσιο το κοινοβουλευτικό έργο την Μ.Εβδομάδα
Ο κ. Βούτσης είπε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τη Μ. Τρίτη πρόκειται να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για τον αιγιαλό και την Ασιατική Τράπεζα και την Αναπτυξιακή Τράπεζα (τα οποία βρίσκονται σε επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές) και τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (για τη θητεία).
 
Στη Βουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις
Επιπλέον την επόμενη Τετάρτη, εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
 
Σημειώνεται ακόμη ότι την επόμενη Παρασκευή, η Ολομέλεια καλείται να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας των βουλευτών, Ανδρέα Λοβέρδου (υπόθεση Novartis), Μάριου Σαλμά (για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων), Παύλου Πολάκη (για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη) και Πάνου Καμμένου (για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη).
 
 
in.gr