Οργή, θρήνος και συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ

9:40 π.μ. - Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024
09:08 π.μ. - Κυρ, 25/40/2024
Image: Οργή, θρήνος και συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ

«Όχι άλλοι νεκροί», «Ποτέ ξανά αίμα στην άσφαλτο».

Mεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα το Σάββατο στα Χανιά, μία εβδομάδα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στον Γαλατά. Οι κάτοικοι απέκλεισαν το σημείο όπου χάθηκαν τρία παιδιά (ηλικίας μόλις 15, 19 και 20 ετών), διαμαρτυρόμενοι για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ζητώντας έναν δρόμο με ασφάλεια. 

Σημειώνεται ότι τα τροχαία στον ΒΟΑΚ είναι συνεχή. Από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη 40 άνθρωποι (περισσότεροι απ’ ό,τι όλο το 2023), ενώ μόνο στον ΒΟΑΚ έχουν χαθεί 14 ζωές. Μόνο τα δέκα τελευταία χρόνια (2015-2024) στον ΒΟΑΚ έχουν σκοτωθεί 112 άνθρωποι.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, από νωρίς το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος πάνω στη γέφυρα του οδικού κόμβου της Νέας Κυδωνίας πάνω από την εθνική οδό. Το «παρών» έδωσαν συγγενείς των θυμάτων, σωματεία και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατoϋπαλληλικό Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων, η τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Από τα συνθήματα και τα πανό που ξεχώρισαν ήταν «Φτάνει πια», «Όχι άλλοι νεκροί», «Ποτέ ξανά αίμα στην άσφαλτο». Σε κάθε περίπτωση, ξεχείλιζε η οργή αλλά και ο θρήνος για την πρόσφατη τραγωδία.

Πηγη : Efsyn