Ομάδα Παραγωγών ΑΝΑΤΟΛΗ - Ένας δυναμικός Συνεταιρισμός κοντά στον παραγωγό

9:43 π.μ. - Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017
09:02 π.μ. - Παρ, 10/43/2017
Image: Ομάδα Παραγωγών  ΑΝΑΤΟΛΗ - Ένας δυναμικός Συνεταιρισμός κοντά στον παραγωγό

Ομάδες παραγωγών στον Υπουργό για Συνταγογράφηση και προβλήματα στις Δηλώσεις ΟΣΔΕ

Με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση  έκανε το ξεκίνημά της για τη φετινή περίοδο η εκπομπή Καλημέρα Λασίθι με την Μαρία Τσαγκαράκη. Φιλοξενούμενος , ο πρόεδρος της Ομάδας παραγωγών ΑΝΑΤΟΛΗ κ. Μιχάλης Αγγελάκης. Σχολίασε τις φετινές τάσεις καλλιεργειών και τι επέλεξαν οι παραγωγοί να φυτεύσουν, τη συμμετοχή στο αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης , καθώς και τους στόχους που θέτουν ως Ομάδα επισημαίνοντας την αναγκαιότητα τέτοιου είδους δράσεις να στηρίζονται από την πολιτεία.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φορολογικό καθεστώς και το πως επηρεάζει  τον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα τις ομάδες παραγωγών. Για τα ζητήματα αυτά ομάδες παραγωγών θα επισκεφθούν το Υπουργείο  προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συζητήσουν το θέμα.
Ένα από τα θέματα που θέλουν να θέσουν είναι το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την υποχρέωση της συνταγογράφησης φαρμάκων  και αυτό γιατί ο παραγωγός μπορεί να έχει κάνει διαφορετική δήλωση ΟΣΔΕ τον περασμένη Μάρτη και τώρα που κάνει τη δήλωση στην Ομάδα παραγωγών ενδεχομένως να  έχει αποφασίσει να αλλάξει καλλιέργεια ή να καλλιεργήσει μεγαλύτερη έκταση.
 
Αναφέρθηκε  στη συνέχεια στα  οφέλη συμμετοχής  των παραγωγών σε μια Ομάδα Παραγωγών αναλύοντας τα προγράμματα στα οποία  ως ΑΝΑΤΟΛΗ έχουν ενταχθεί με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την εξυπηρέτηση των παραγωγών.   Στη συνέχεια μίλησε για το  εμπορικό κατάστημα  το οποίο λειτουργούν  από πέρυσι στην Αθήνα το οποίο απευθύνεται σε εμπόρους από   επαρχία ,  νησιά και μανάβικα ώστε ο ενδιαφερόμενος που θέλει να αγοράσει ή να κάνει τις παραγγελίες του να έχει άμεση επαφή με τα προϊόντα που διατίθενται. Η χρόνια που πέρασε πήγε αρκετά ικανοποιητικά, η δραστηριότητα κινήθηκε μέσα στους προβλεπόμενους στόχους και για φέτος  θέτουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα.   Καταλήγοντας  κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο  σε ότι αφορά την πορεία του συνεταιρισμού είπε ότι υπήρχε μια ικανοποιητική αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια ωστόσο όμως από πέρυσι , λόγω της  οικονομικής κρίσης , στόχος είναι να υπάρχει μια σταθερότητα , μια συντήρηση ευελπιστώντας ότι  η κρίση θα περάσει και θα παρθούν βελτιωτικά μέτρα γενικά για τον πρωτογενή τομέα. Θέλει λίγο υπομονή από τους παραγωγούς .  Δυστυχώς  κοιτάζουμε το σήμερα και πώς να επιβιώσουμε. Αυτό είναι λογικό, πρέπει  όμως να βλέπουμε και το αύριο. Ως Συνεταιρισμός και Ομάδα παραγωγών έχουμε οργανώσει τις δουλειές  μας και μέσα από μια ομαδική επιχείρηση είμαστε κοντά στον παραγωγό ο οποίος πλέον δεν χρειάζεται να αναζητήσει εμπόρους και  αγορές, τα χρήματά του είναι διασφαλισμένα και ο παραγωγός θα πρέπει να στοχεύει στην ποιοτική και ποσοτική παραγωγή, σημείωσε ο κ. Αγγελάκης προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό οι Ομάδες Παραγωγών να ενώσουν δυνάμεις. 


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Αγγελάκη: