«Όλα στη φόρα»: Πρόσφυγες ή Μετανάστες; Όργιο παραπληροφόρησης για το... μεταναστευτικό

1:15 μ.μ. - Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019
01:12 μ.μ. - Τρί, 03/15/2019
Image: «Όλα στη φόρα»: Πρόσφυγες ή Μετανάστες; Όργιο παραπληροφόρησης για το... μεταναστευτικό

Στην 2η εκπομπή του Νίκου Δασκαλάκη στον Ηχώ 99,8 ήταν καλεσμένοι ο κ. Νίκος Τρυγωνιάς, υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης, αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Το νέο δόγμα της προσφυγικής πολιτικής,αποτροπής εισόδου, της γενικευμένης κράτησης και μαζικής απέλασης και περιστολής της διαδικασίας ασύλου και των δικαιωμάτων των προσφύγων αποτελεί επικίνδυνη ιδεοληψία που καλλιεργεί την ξενοφοβία και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα. Η  κυβέρνηση παρουσιάζεται απροετοίμαστη και ιδεολογικά εγκλωβισμένη ανίκανη  να αντιμετωπίσει τις νέες προσφυγικές ροές.
 
Εντύπωση προκαλεί ότι στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη  με τη συμμετοχή του ευρωπαίου επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και των συναρμόδιων υπουργών  και στους μπλε φακέλους που τους παραδόθηκαν, λείπουν  η αναφορά στο πάγιο  αίτημα της  Ελλάδας προς την Ε.Ε. , για ένα κοινό σύστημα ασύλου που θα επιμερίζει  αναλογικά μεταξύ των κρατών  - μελών της διαδικασίας υποδοχής και ασύλου των νεοεισερχομενων  προσφύγων και που δεν θα αφήνει  το βαρος μόνο στα κράτη  πρώτης υποδοχής. 
 
Δεν περιλαμβάνονται επίσης μέτρα για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά  επικεντρώνονται σε σκληρά ανεδαφικα και εκτός νόμου  μέτρα καταστολής, όπως τα κλειστά κέντρα υποδοχής και λείπουν επιπλέον από τις προτεραιότητές της τα προγράμματα ένταξης των μεταναστών. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το θέμα μόνο από την πλευρά της καταστολής προσεγγίζοντας τις απόψεις αντιδραστικών ευρωπαϊκών κύκλων και των Ούρμπαν,  Σαλβινι θέτοντας σε κίνδυνο την συνοχή της Ευρώπης.
 
Αποτέλεσμα οι νέες προσφυγικές ροές που βρίσκουν την κυβέρνηση απροετοίμαστη,  αναγκάζουν τον κ. Γ. Κουμουτσάκο αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής να κάνει την πρώτη σκληρή  κυβιστηση και που καταρρίπτει το μόνιμο προεκλογικό επιχείρημα της Ν.Δ. ότι η πολιτική των ανοιχτών  συνόρων και οι ιδεοληψίες  του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν τους πρόσφυγες, ανακαλύπτοντας ότι:" ...γεωπολιτικοί "λόγοι " δημιουργούν  την προσφυγική και μεταναστευτική ροή..." 
 
Το προσφυγικό πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τον πλανήτη. 
 
Καλεσμένοι στην σημερινή μας εκπομπή "ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ" στον ΗΧΩ FM 99.8 είναι ο κ. Νίκος Τρυγωνιάς, υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης, αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.



Ακολουθεί συνέντευξη κ. Τρυγωνιά:



Ακούστε εδώ τον κ. Γουλιδάκη: