Οι σχολές και τα τμήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν στον Δήμο Ιεράπετρας

11:41 π.μ. - Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
11:09 π.μ. - Πέμ, 28/41/2023
Image: Οι σχολές και τα τμήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν στον Δήμο Ιεράπετρας

Δείτε εδώ αναλυτικά

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας είναι στελεχωμένο με αξιόλογους εικαστικούς και προσφέρει μεγάλη γκάμα μαθημάτων εικαστικής έκφρασης, μέσα από τα οποία οι σπουδαστές αναπτύσσουν τη δημιουργική τους φαντασία , οξύνουν την παρατηρητικότητα , αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήρια και καλλιεργούν έμφυτες ή επίκτητες ικανότητες και δεξιότητες.

Τμήμα ζωγραφικής

Ο καθένας μας, είτε μικρός είτε μεγάλος μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα με μία ή πολλές εικόνες. Με ένα μολύβι, χαρτί, πινέλο και χρώματα έχουμε τον εξοπλισμό για να δώσουμε έμφαση στην φαντασία μας. Ζωγραφίζοντας αυτά που είδαμε, αυτά που βλέπουμε και που φανταζόμαστε, δημιουργούμε τον δικό μας κόσμο. Με μεγάλη γκάμα χρωμάτων, τεχνικών και υλικών να περάσουμε ευχάριστες ώρες χαράς και ηρεμίας.

Μεικτό τμήμα

Είναι ένα τμήμα που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και να πειραματιστείτε με το κόσμημα, το ψηφιδωτό, την αγιογραφία, την ζωγραφική, το φαγιούμ, την μικροϋφαντική και την ζωγραφική στο γυαλί. Τμήματα για ηλικίες 3-6 ετών, 6-10 ετών, έφηβοι, ενήλικες.

Τμήμα Αγιογραφίας

Το τμήμα Αγιογραφίας προσφέρει όλες τις θεωρητικές, πρακτικές και τεχνικές γνώσεις και εφαρμογές για τον αρχάριο και τον προχωρημένο σπουδαστή της ιερής τέχνης της Αγιογραφίας, μέσα στα πλαίσια της παραδοσιακής Ορθόδοξης Βυζαντινής τέχνης.

Τμήμα Ψηφιδωτού

Αρχές ελευθέρου σχεδίου, υλικά κατασκευής, είδη ψηφίδων, συνδετικά υλικά κονιάματα, κόλλες. Μέθοδοι ψηφοθέτησης, τεχνική της δημιουργίας αντιγράφων κλπ.

Τμήμα Κεραμικής

Κεραμικά είδη, πρώτες ύλες, αισθητική και τεχνική ανάλυση φόρμας, καμίνι, διακόσμηση, τεχνικές υαλωμάτων κλπ.

hxonews

ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το Κέντρο Μουσικών Σπουδών του Δήμου Ιεράπετρας ύστερα από πολλά χρόνια επιτυχούς λειτουργίας σαν Μουσική σχολή, εξελίσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα τμήματα κλασσικών και παραδοσιακών οργάνων, δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήποτε επιθυμεί, να ασχοληθεί με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου. Τα μαθήματα είναι ατομικά ή ομαδικά και με την καθοδήγηση έμπειρων διπλωματούχων καθηγητών, οι σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος, ή να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο της επιλογής τους.

Στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών του Δήμου Ιεράπετρας για το σχολικό έτος 2023-2024 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς εκμάθησης

hxonews
hxonews

ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

hxonews