Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου που σήκωσε το βάρος της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα

10:13 π.μ. - Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020
10:10 π.μ. - Πέμ, 08/13/2020
Image: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου που σήκωσε το βάρος της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα

Γιατί καταδικάστηκε μόνο ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής

Ως μια ιστορική απόφαση για τη δημοκρατία χαρακτήρισε ο δικηγόρος κ. Μάνος Καλαϊτζάκης την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή η οποία κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Καλαϊτζάκης θυμίζουμε ήταν συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη για την επίθεση σε βάρος Πακιστανών στη Βαϊνιά από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Έχουμε μέσα από την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου ότι η Χ.Α. δεν ήταν ένα πολιτικό κόμμα όπως το παρουσίαζαν αλλά μια εγκληματική οργάνωση με τα χαρακτηριστικά που προσδίδει ο νόμος. Δεν καταδικάστηκαν για το φρόνημα ούτε την ιδεολογία τους. Καταδικάστηκαν για συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες, δολοφονίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα, κακουργήματα, πλημμελήματα που είχαν διαπράξει . Σε αυτό το πλαίσιο και η επίθεση του νεοσύστατου τότε τάγματος εφόδου στην Βαϊνιά Ιεράπετρας όπου έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για το αδίκημα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών οι 4 από τους 5 δράστες που είχαν ταυτοποιηθεί. Καθώς υπήρχαν και άλλοι 5 που δεν έγινε κατορθωτό να ταυτοποιηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο ένας εκ των παραπάνω καταδικασθέντων, ο οποίος ήταν και πρώην υποψήφιος βουλευτής καταδικάστηκε χθες και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

hxonews Ο πυρηνάρχης της ΧΑ στην Ιεράπετρα, Άρης Δασκαλάκης
Ο πυρηνάρχης της ΧΑ στην Ιεράπετρα, Άρης Δασκαλάκης

-

Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθούν οι ποινές οι οποίες στους περισσότερους αναμένεται να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα δηλ από 5 έτη και πάνω. Δεν γνωρίζουμε όμως εάν και ποια ελαφρυντικά θα τους αναγνωριστούν. Η αναγνώριση ελαφρυντικών σημαίνει και μείωση ποινών. Επίσης είναι σημαντικό να δούμε εάν το δικαστήριο τους δώσει το δικαίωμα η έφεση που θα ασκήσουν μετά βεβαιότητας, να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα ως προς την εκτέλεση των ποινών διαφορετικά κάποιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαϊτζάκης.

Εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του αγώνα που δόθηκε και συνεχάρη συναδέλφους της πολιτικής αγωγής που εργάστηκαν για 5,5 χρόνια και πάλεψαν να αποκαλυφθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.