Οι εκπαιδευτικοί α΄βάθμιας της Ιεράπετρας μετέχουν σε απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή

10:00 π.μ. - Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018
10:02 π.μ. - Τετ, 28/00/2018
Image: Οι εκπαιδευτικοί α΄βάθμιας της Ιεράπετρας μετέχουν σε απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή

Στάση εργασίας κήρυξαν οι σύλλογοι Ιεράπετρας και Σητείας

Για την εκπαιδευτική κοινότητα το αίτημα για Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση αποτελεί  κυρίαρχο κομμάτι των διεκδικητικών πλαισίων και των κινητοποιήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Το συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα σήμερα οφείλει να παλέψει και να απαιτήσει μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς σε όλα τα πραγματικά εκπαιδευτικά κενά καθώς επίσης και για να αναδειχθούν κρίσιμα ζητήματα που αποτελούν και συνάμα αιτήματα του Κλάδου. 
 
Αγωνιζόμαστε για:
 
Μόνιμους διορισμούς που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης
Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών 1:15 στο Νηπιαγωγείο, 1:20 στο Δημοτικό Σχολείο)
Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής
Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια
Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών κ.ά.
Μισθούς & συντάξεις αξιοπρέπειας και για την έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη του επιστημονικού ρόλου των εκπαιδευτικών
Έστω και στο παρά ένα, παρά τις τοποθετήσεις μας και τις πιέσεις μας για απεργία,  η Δ.Ο.Ε. κατέληξε σήμερα 27/2/2018 σε πρόταση για 3 ωρη στάση εργασίας (11:00 μέχρι 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος (14:00 μέχρι 16:00), την Παρασκευή 2/3/2018. Παράλληλα καλεί τους τοπικούς Συλλόγους να προκηρύξουν επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.
 
Στην Ιεράπετρα και τη Σητεία:
 
Οι δύο σύλλογοι εκπαιδευτικών κηρύσσουν επιπλέον στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος 08:00 μέχρι 11:00 έτσι ώστε η Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 να γίνει ημέρα απεργιακής κινητοποίησης με ζήτημα αιχμής τους Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση μαζί με τα υπόλοιπα αιτήματα του Κλάδου.
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στηναπεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι για να διεκδικήσουμε όλα τα δίκαια αιτήματα του κλάδου με κυρίαρχο αυτό των μόνιμων διορισμών.
 
Από την Ιεράπετρα για τη μετακίνησή  στο Ηράκλειο ο Σύλλογος σκοπεύει να μισθώσει λεωφορείο. Τόπος συγκέντρωσης για την αναχώρηση θα είναι το ΚΤΕΛ Ιεράπετρας στις 09:15 το πρωί
της Παρασκευής 2 του Μάρτη 2018.
 
Για τη Σητεία ο Σύλλογος καλεί τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν στο parking απέναντι από την παλιά Τράπεζα Πειραιώς στις 9:00 π.μ. προκειμένου να μετακινηθούν με ΙΧ. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  με 4-5 συναδέλφους ανά ΙΧ.