Ο Μανώλης Στεφανουδάκης Παραολυμπιονικής και Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Ευ Ζην στον Ηχώ 99,8

7:24 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
07:12 μ.μ. - Παρ, 02/24/2016
Image: Ο Μανώλης Στεφανουδάκης Παραολυμπιονικής και Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής  στο Ευ Ζην στον Ηχώ 99,8

Γράφει η Μιχελάκη Κατερίνα

Στην παρέα του Ευ Ζην στον Ηχώ Fm 99,8 βρέθηκε την Τετάρτη 10/2 ο Παραολυμπιονικής και Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής  στο Στίβο για την κατηγορία ΑΜΕΑ  Μανώλης Στεφανουδάκης!!!
 
Ένας υπέροχος άνθρωπος και πρωταθλητής ψυχής, οποίος μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα  στερήθηκε το αυτονόητο, του  να περπατήσει ξανά.
 
Παρ’ όλες  τις δύσκολες στιγμές και τα νέα δεδομένα στην ζωή του, εκείνος αεικίνητος μέσα από αντίξοες συνθήκες  και  με δυνάμεις που και ο ίδιος δεν πίστευε ποτέ ότι κατέχει, χάραξε έναν νέο φωτεινό δρόμο μέσα από τον πρωταθλητισμό και τον στίβο στο ακόντιο και την σφαιροβολία, σηκώνοντας στους ώμους του ολόκληρο το χρυσάφι του κόσμου.
 
Βάζοντας το αμαξίδιο του μέσα στο γήπεδο και με βαθιά γενναία ψυχή κατέκτησε έναν νέο κόσμο...μια διαδρομή που του χάρισε απλόχερα το χαμόγελο που του στέρησε η μοίρα όπου με την βοήθεια της οικογένειας του και του προπονητή του έκανε την χώρα μας και κυρίως την Κρήτη μας περήφανη. 
 
Με την προσπάθεια του σώματος , αλλά πρωτίστως της ψυχής του σήμερα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 29,54 στον ακοντισμό για την κατηγορία του και στέφτηκε Χάλκινος Παραολυμπιονικής με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2015 όπου  χρίστηκε Χρυσός Παγκόσμιος πρωταθλητής.
 
Στο στάδιο της Ντόχα στο Κατάρ την 4η μέρα των αγώνων ο Μανώλης Στεφανουδάκης με βολή 28,45έγραψε ιστορία με τα Ελληνικά χρώματα και σήκωσε στο πόδι ολόκληρο το νησί. Με την σημαία της χώρας μας να ανεμίζει στον ψηλότερο ιστό, ακούστηκε χάρη σε εκείνον ο ξεχασμένος από πολλούς εθνικός μας ύμνος, ο οποίος αντήχησε στα πέρατα της γης!!!
 
Ο Μανώλης λοιπόν όσο άτυχος κι αν στάθηκε , άνοιξε ένα νέο βιβλίο στην ζωή του με ένδοξες και καλογραμμένες παραγράφους και απέδειξε πως η προσπάθεια και η ανυπέρβλητη ενέργεια του δεν έχει όρια.
 
Βαθιά  περήφανη για αυτόν τον σύγχρονο ήρωα, οφείλω να τον ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που έκανε να βρίσκεται κοντά μας και να του ευχηθώ καλή συνέχεια δίπλα στην υπέροχη οικογένεια του και σε αυτήν την αξιοθαύμαστη  υπέρτατη προσπάθεια του!!!

Men's javelin F54 | final | 2015 IPC Athletics World Championships Doha
 



Men's javelin F54 | Victory Ceremony | 2015 IPC Athletics World Championships Doha