Ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Λασίθι στις 21 Νοεμβρίου

11:46 π.μ. - Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021
11:11 π.μ. - Τρί, 16/46/2021
Image: Ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Λασίθι στις 21 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

H Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου εκδίδει το παρακάτω πρόγραμμα για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων:

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από την Ανατολή μέχρι και τη Δύση του ηλίου.

Φωταγώγηση της πόλης του Αγίου Νικολάου, των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών.

08.00 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων.

10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας .

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα αναγνωσθεί η ημερήσια διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Θα επακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση μπροστά στο χώρο του Μνημείου και θα κατατεθούν στεφάνια από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, τον Αστυνομικό Διευθυντή, την Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, τον Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο του παραρτήματος Αγίου Νικόλαου της ΠΕΑΕΑ, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Εφέδρων Οπλιτών, τον Εκπρόσωπο Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων για την Πατρίδα.

Τα της Δοξολογίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης παρακαλείται, όπως ευαρεστηθεί και ρυθμίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας.

Η τήρηση της Τάξης εντός και εκτός του Ιερού Ναού ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και η διευθέτηση του χώρου στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Γιώργος Ξένος , καθηγητής Φυσικής Αγωγής .

Στις παραπάνω εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν : Οι Θρησκευτικές, Πολιτικές και Δικαστικές Αρχές, οι πρώην Υπουργοί, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της έδρας της Π.Ε. Λασιθίου, οι εκπρόσωποι του τμήματος διοίκησης επιστήμης & τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, της ΑΣΤΕΚ, του Δ.Ι.Ε.Κ, της Επαγγελματικής Σχολής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, τα Πολιτικά κόμματα και τα Μ.Μ.Ε.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ