Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

4:42 μ.μ. - Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017
04:01 μ.μ. - Τετ, 11/42/2017
Image: Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλία Νταραρά. Η παρουσία τους στο χώρο του σχολείου είχε ως σκοπό την ενημέρωσή τους για τα τρέχοντα κτηριακά προβλήματα τα οποία και όπως διαπίστωσαν ήταν αρκετά παρά τη σχετική νεότητα του σχολείου.

Ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Νταραράς ενημέρωσαν το σύλλογο των καθηγητών στη συνεδρίαση που έγινε και στην οποία συμμετείχαν ακόμη, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του 15μελούς συμβουλίου, τονίζοντας ότι από φέτος έχει αλλάξει η όλη διαδικασία χρηματοδότησης και ανάθεσης εργασιών, η οποία είναι και χρονοβόρος.
 
Ο κ . Δήμαρχος τόνισε ότι ήθελε ο ίδιος να επισκεφθεί το σχολείο παρά την ενημέρωση που είχε από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου και παρά του ότι έγινε γνώστης των προβλημάτων του σχολείου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Ο ίδιος δίνει σημαντική προτεραιότητα στις σχολικές δομές του Δήμου και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, όπως ο εξωτερικός φωτισμός του σχολείου, ο καθαρισμός του αύλειου χώρου, οι χώροι άθλησης, η μόνωση και το βάψιμο του σχολείου, και γενικότερα η συντήρηση του σχολικού κτηρίου μέσω εργολαβιών. Επίσης δεσμεύθηκε να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος πρωτοβουλία για να μετακινηθεί ο πυλώνας υψηλής τάσης που βρίσκεται ακριβώς έξω από σχολείο, καθώς και να δημιουργηθεί στάση με κουβούκλιο για τα παιδιά που μετακινούνται από και προς τα χωριά της ανατολικής περιοχής του δήμου.
 
Ο κ. Νταραράς επεσήμανε ότι η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, όπως και ο Δήμαρχος βρίσκονται κοντά στο σχολείο και αναγνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς και την αναγκαιότητα να λυθούν άμεσα τα περισσότερα από αυτά αφού είναι λογικά και βάσιμα. Επίσης τόνισε ότι τόσος ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος θέλησαν να επισκεφθούν το σχολείο και να δουν από κοντά τα προβλήματα ώστε να διαμορφώσουν καλύτερη γνώμη γι αυτά.
 
Ως προς το μεγάλο θέμα της ισοκατανομής των μαθητών στα σχολεία αναγνωρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει συνεχής μείωση εισροής μαθητών προς το 2ο Γυμνάσιο και τόσο ο κ. Νταραράς όσο και ο κ. Δήμαρχος τόνισαν ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και να υπάρχει η συνεργασία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των Εκπαιδευτικών. Κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση παρουσία των Προϊσταμένων Α΄/θμιας και Β΄/μιας Εκπαίδευσης και εκπροσώπων της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, ώστε να αναζητηθούν πιθανές λύσεις του προβλήματος.
 
Ο Διευθυντής
 
Τζαράκης Φιλοκτήτης