Νηπιαγωγείο Κεντριού | Εργασίες της 2ης Διεθνικής συνάντησης των σχολείων στο Βέλγιο για το έργο erasmus+

5:36 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018
05:05 μ.μ. - Δευ, 14/36/2018
Image: Νηπιαγωγείο Κεντριού | Εργασίες της 2ης Διεθνικής συνάντησης των σχολείων στο Βέλγιο για το έργο erasmus+

Με τίτλο : «Together Everyone Achieves More»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 2ης Διεθνικής Συνάντησης των σχολείων για το έργο Erasmus+ με τίτλο “ Together Everyone Achieves More (TEAM)”. Η συνάντηση που είχε εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε στη Λιέγη του Βελγίου στις 23 - 27 Απριλίου 2018. Συμμετείχαν, από το Νηπιαγωγείου Κεντριού η  Παπουτσάκη Καλλιόπη, από το 110ο Νηπιαγωγείο Αθηνών η Βασαρμίδη Ειρήνη και Μαυρομιχάλη Αντιγόνη και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του Βελγίου, της Λετονίας και της Φινλανδίας.


  
         Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους παιδαγωγικού ενδιαφέροντος  (Τεχνική Σχολή Βρεφονηπιοκόμων και Παιδικός Σταθμός Jean Boets, Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Demoitelle, στο οποίο  εφαρμόζονται τεχνικές της παιδαγωγικής φιλοσοφίας του Freinet), οργανώθηκαν ξεναγήσεις σε χώρους πολιτισμικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Archeoforum στο κέντρο της πόλης, επίσκεψη σε Έκθεση με τίτλο “I’ll be 20 years old in 2030 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λιέγης, ξενάγηση με τουριστικό λεωφορείο στην πόλη των Βρυξελλών) και οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σε θέματα επικοινωνίας και συνεργασίας σχολείου – οικογένειας, οπό την ερευνήτρια  Nimah Shamrah.  


 
          Σε εορταστικό κλίμα, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν το έργο τους και οργάνωσαν δραστηριότητες και παιχνίδια, στη γιορτή καλωσορίσματος που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παιδικού Σταθμού Jean Boets, την Τετάρτη 25 Απριλίου. Η ημερίδα έκλεισε με παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και ποτά που ετοίμασαν οι γονείς, μουσικά δρώμενα και πολλά παιχνίδια με τα παιδιά.

         
 
Στην Τεχνική Σχολή Jean Boets και σε αίθουσα που μας παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του έργου μας, οργανώθηκε το πρόγραμμα  και προσδιορίστηκαν οι δράσεις για τη λήξη του σχολικού έτους 2017-2018. Επίσης, σχεδιάστηκαν οι επόμενες διεθνικές συναντήσεις στη Λετονία, τη Φινλανδία και την Κρήτη, με αξιολογικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, παραδόθηκε η μασκότ του έργου μας στους Βέλγους για να συνεχίσουν τις δράσεις μαζί της. 


 
              Ευχαριστούμε το Βέλγιο για τη φιλοξενία και τις εμπειρίες που μας προσέφερε σε πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό επίπεδο και όλους τους φορείς που βοήθησαν ώστε η 2η Διεθνική Συνάντηση του έργου “ Together Everyone Achieves More (TEAM)” να αναδειχτεί σε μια εμπειρία μοναδική και πολύτιμη για όλους τους συμμετέχοντες! 
Καλή συνέχεια στο έργο μας!
 
                                                                 
 
                                                   Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
                             του Προγράμματος Erasmus+  του Νηπιαγωγείου Κεντριού