Νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ενότητα

9:00 π.μ. - Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022
09:01 π.μ. - Σάβ, 15/00/2022
Image: Νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ενότητα

Τι ανέφερε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του και το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα στο Πάνσεπτο Κέντρο της Ορθοδοξίας

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του και το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα στο Πάνσεπτο Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παραχώρησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ Β΄ και στο ραδιοσταθμό TEAM FM 102, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου.

Ο κ.κ. Ευγένιος έδωσε το δικό του μήνυμα ενότητας που πρέπει να διαφυλαχτεί για να μην υπάρξει διχασμός στο λαό.

Θα ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του δεσμεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ενώ αναφέρθηκε και στην ενότητα αλλά και την αρχή της συνοδικότητας της Εκκλησίας.

«Προχωρούμε αφήνοντας πίσω τα λυπηρά και κοιτάζοντας το αύριο για το καλό του τόπου και του λαού μας», ανέφερε ο κ.κ. Ευγένιος δίνοντας το δικό του μήνυμα για το αύριο.

Οι διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται θα πρέπει να συζητούνται και όχι να διχάζουν «πολλοί επιδιώκουν τον διχασμό του λαού καταστρέφοντας την ενότητα και την ειρήνη». Για τον λόγο – όπως σημείωσε – η κατάσταση αυτή θα πρέπει να ανατραπεί. «Οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ενότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Παράλληλα αναφερόμενος στην αξία της συνοδικότητας στους κόλπους της Εκκλησίας σημείωσε με έμφαση ότι θα πρέπει να επεκταθεί υποσχόμενος ότι θα υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις το συνοδικό αυτό σύστημα.

neakriti.gr