Νέο κύμα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών το 2021

3:25 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
03:01 μ.μ. - Παρ, 17/25/2020
Image: Νέο κύμα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών το 2021

Στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που έχουν ήδη δρομολογηθεί αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική της συνέντευξη

Εξασφαλισμένες είναι οι πιστώσεις για τους μόνιμους διορισμούς σε Ειδική Αγωγή και Γενική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν το 2020 και 5.250 το 2021

Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Best Tv της Πάτρας.

«Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα και εμείς προχωρήσαμε το διαγωνισμό της ειδικής και προχωράμε στις προσλήψεις 5.250 εκπαιδευτικών για να πάρει ανάσα και… οξυγόνο το ελληνικό δημόσιο σχολείο. Οι πιστώσεις εξασφαλισμένες και ακολουθεί και νέο κύμα διορισμών για το επόμενο έτος».

Η υφυπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι και στη Γενική Αγωγή υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, πάνω από 9.000 για την Παράλληλη Στήριξη. Θέλουμε τα παιδιά να χτίζουν μια σημαντική σχέση με τους εκπαιδευτικούς για αυτό κάνουμε και διορισμούς μονίμων.

Όσον αφορά τη διάταξη που αναγνωρίζει τα πτυχία των κολεγίων για διορισμό ή πρόσληψη στη δημόσια Εκπαίδευση, η υφυπουργός δήλωσε:

«Πρέπει να το κάνουμε σαφές. Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή ενωσιακή πολιτική», ενώ η Ελλάδα έχει λάβει ήδη προειδοποιητική επιστολή ως κράτος-μέλος για το ζήτημα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσε το υπουργείο να πράξει διαφορετικά, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Είναι προσήλωση στην ενωσιακή πολιτική και το ενωσιακό δίκαιο και βέβαια είναι κάτι το οποίο έρχεται ως ευρωπαϊκή επιταγή και η Ελλάδα, ως κράτος μέλος, όφειλε να υπακούσει».

Για τους διορισμούς, η υφυπουργός επεσήμανε πως έχουν να γίνουν 10 χρόνια, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη εμπλουτισμού του ανθρώπινου δυναμικού, να πάρουν οξυγόνο οι τάξεις και να ισχυροποιηθούν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Ακόμη, αναφέρθηκε στους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και τις αιτήσεις για την αντίστοιχη προκήρυξη της Γενικής. «Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ θα βρεθούν στις τάξεις με τη νέα χρονιά», σημείωσε επίσης η Σοφία Ζαχαράκη.

«Θέλουμε τα παιδιά να χτίζουν μια σημαντική σχέση με τους εκπαιδευτικούς για αυτό κάνουμε και διορισμούς μονίμων», ανέφερε.

Για το ζήτημα της μοριοδότησης, είπε:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκοψε τη διπλή μοριοδότηση». «Έχουμε πρόθεση να λύσουμε τα προβλήματα αυτά. Μια ειλικρινής σχέση με τους εκπαιδευτικούς πρέπει να έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα».

dikaiologitika.gr