Νέες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης: Δύο νέες καταγγελίες – «Τα στόματα ανοίγουν»

12:39 μ.μ. - Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
12:01 μ.μ. - Τετ, 19/39/2022
Image: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης: Δύο νέες καταγγελίες – «Τα στόματα ανοίγουν»

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα ότι προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Έχω ήδη μιλήσει στον Εισαγγελέα για δύο περιπτώσεις το 2016 και 2018» αποκαλύπτει ο δικηγόρος της 24χρονης

«Η ιατροδικαστική έκθεση της 13ης Ιανουαρίου αποκαλύπτει εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό της καταγγέλλουσας, δίχως να αποκλείονται ασελγείς πράξεις» δήλωσε ο Αθανάσιος Ζιώγας, συνήγορος της 24χρονης κοπέλας από τη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας ότι τηλεφωνικά του έχουν καταγγελθεί άλλες δύο περιπτώσεις βιασμών το 2016 και το 2018.

Μιλώντας έξω από τα δικαστήρια ο κ. Ζιώγας που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την εκπροσώπηση της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε βιασμό, υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ότι αναμένει τις ιστολογικές εξετάσεις και τις εξετάσεις ούρων οι οποίες δεν έχουν βγει ακόμα για να δει οι καταγγέλλοντες έχουν ρίξει ναρκωτικές ουσίες στο ποτό της.

«Αν αποδειχθεί ότι έχουν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες αλλάζει η κατηγορία. Υπάρχει μια εγρήγορση των Αρχών. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον Άρειο Πάγο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης», είπε ο κ. Ζιώγας αναφέροντας ότι η πελάτισσά του έχει καταγγείλει τρία άτομα ότι αφού τις χορήγησαν εν αγνοία της ναρκωτικές ουσίες, την κακοποίησαν σεξουαλικά σε δωμάτιο ξενοδοχείου μετά από πάρτι.

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα ότι προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Έχω ήδη μιλήσει στον Εισαγγελέα για δύο περιπτώσεις το 2016 και 2018 που έφτασαν στο γραφείο.Κάνω έκκληση να βγει στο φως η αλήθεια. Να καταγγείλουν το γεγονός . Οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν. Θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση αυτής της υπόθεσης σε βάθος», αποκάλυψε ο κ. Ζιώγας.

Χαρακτηριστικά, έκανε έκκληση «σε όλες τις γυναίκες που υπέστησαν βία να βγουν χωρίς φόβο να καταγγείλουν το γεγονός. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι Αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού».

Κύκλωμα με διεθνή «πλοκάμια»

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που αποκάλυψε το MEGA, το κύκλωμα μαστροπείας που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα και, σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά, «είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες».

Ξεδιπλώνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, ο κ. Διαλυνάς ανέφερε επίσης πως «δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης».

Ο δικηγόρος, επικαλούμενος πληροφορίες που έχει ο ίδιος, τόνισε πως «τα ηγετικά στελέχη είναι 4-5 άτομα», καθώς και ότι έχουν ακουστεί ονόματα και κάποια μαγαζιά. «Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα» συμπλήρωσε.

«Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχει το γενικό πλάνο που σας είπα για τις φοιτήτριες, αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν σαν αποστολή το να προσελκύουν κορίτσια και να τα σπρώχνουν σε τέτοιους είδους πάρτι» υπογράμμισε ο κ. Διαλυνάς.

thepressproject.gr