Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού

9:05 π.μ. - Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020
09:10 π.μ. - Σάβ, 03/05/2020
Image: Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

Παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή 02.10.2020 κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ.Νίκος Χαρδαλιάς.

Η τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει σταθεροποίηση στο μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων, με έντονη όμως μεταβλητότητα, μείωση του αριθμού θανάτων, αλλά αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Πέλλας να τηρούν αυστηρά τα μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Ενημερώνοντας για τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, στην Πέλλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως ανεστάλη η λειτουργία της επιχείρησης.

Όπως ανακοίνωσε το ίδιο ισχύει και για την Κύθνο, «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρέπει να τηρηθούν αυστηρά επίσης για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού».

Πιο αναλυτικά, έντονο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται και στην Κύθνο, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η οποία από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24:00 έως τις 05:00, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωσης, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι από 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και τέλος είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους σε όλο το νησί.

Τα μέσα αυτοπροστασίας είναι το μόνο μέσο που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, διαμήνυσε ο υφυπουργός.

Ειδικά περιοριστικά μέτρα στην Κύθνο

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.