Ν. Παπαδάκης: Ο Δήμος Ιεράπετρας θα κάνει αυτό που πρέπει για την ασφάλεια των πολιτών

11:44 π.μ. - Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022
11:10 π.μ. - Δευ, 31/44/2022
Image: Ν. Παπαδάκης: Ο Δήμος Ιεράπετρας θα κάνει αυτό που πρέπει για την ασφάλεια των πολιτών

Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος πολιτικής προστασίας μιλά στον Ηχώ 99,8

Για το τραγικό περιστατικό με θύμα μια γυναίκα που καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του ενοικιαζόμενου διαμερίσματος, στο οποίο διέμενε στην Αγιά Φωτιά Ιεράπετρας, όταν αυτό καταπλακώθηκε από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από τον παρακείμενο λόφο, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος , υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριος Παπαδάκης.

Αφού εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό, σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια θα γίνει προσπάθεια να αναζητηθούν τα αίτια αλλά και να ελεγχθεί η περιοχή ώστε να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Ήδη μηχανικοί επισκέφθηκαν την περιοχή για μια πρώτη εκτίμηση. Σημείωσε μάλιστα ότι η περιοχή, στο συγκεκριμένο σημείο , δεν είχε δώσει ενδείξεις για κατολισθήσεις.

Γενικότερα, έχουμε περιπτώσεις με κατολισθήσεις βράχων , συνήθως μετά από βροχοπτώσεις. Το να αποκολληθεί ο βράχος με τον συγκεκριμένο τρόπο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Εάν όλο αυτό συνδέεται με τις βροχές ή τους σεισμούς που έχουμε τελευταία θα πρέπει να το δούμε. Ξεκινούν συζητήσεις με ειδικούς και θα τεθούν όλοι αυτοί οι προβληματισμοί και να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης.