Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, συνέντευξη στον ΗΧΩ

12:50 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016
12:10 μ.μ. - Δευ, 10/50/2016
Image: Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, συνέντευξη στον ΗΧΩ

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης με την  εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας να προτάσσεται μεταξύ των θεμάτων της τακτικής συνεδρίασης. Ως επικρατέστερος φαίνεται να είναι ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιεραπύντης και Σητείας, Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Διαμαντάκης , όμως ακούγονται και άλλα ονόματα υποψηφίων 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου ο οποίος έχει οριστεί ως Τοποτηρητής στη χηρεύουσα Μητρόπολη μίλησε στον ΗΧΩ και σύμφωνα με όσα ανέφερε τα θέματα κάθε Μητρόπολης τρέχουν καθημερινά, για αυτό και στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίνεται χρήσιμο οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη να ολοκληρωθούν άμεσα.  Θα γίνουν δυο ψηφοφορίες από τις οποίες από το σύνολο των υποψηφίων θα προκύψουν τρία πρόσωπα. Στη συνέχεια με δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα θα προκύψει ο νέος Μητροπολίτης. 
 
Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Γεράσιμος ερωτηθείς ακόμη για το πρόσφατο ταξίδι του στο Πατριαρχείο μας είπε ότι εκείνο που εκφράστηκε εκ μέρους του Πατριαρχείου ήταν  η ευχή και προτροπή να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ως προς την εκλογή. Τόνισε ότι η εκλογή του νέου Μητροπολίτη είναι υπόθεση που αφορά την Ιερά Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.