Μισό εκατομμύριο ευρώ για τον ΒΟΑΚ

5:01 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018
05:01 μ.μ. - Δευ, 15/01/2018
Image: Μισό εκατομμύριο ευρώ για τον ΒΟΑΚ

Για άμεσες επεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία

Το πρώτο βήμα για μικρής κλίμακας, αλλά σωτήριες παρεμβάσεις επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έγινε με την υπογραφή της Μελέτης Οδικής Ασφάλειας για το ΒΟΑΚ από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, στη σκιά της τελευταίας πολύνεκρης τραγωδίας στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες.
ο αιματοβαμμένος ΒΟΑΚ θα αλλάξει όψη μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα διατεθεί μισό εκατομμύριο για τα επικίνδυνα σημεία του.
 
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ, κ.Φώτη Καζαση, θα πρέπει "μέσα στο πρώτο εξάμηνο να έχουν αναδειχθεί τα πλέον βραχυπρόθεσμα μέτρα, τα οποία μπορούν να ληφθούν άμεσα και από κει και πέρα με ό,τι άλλο προκύψει, να διεκδικηθούν οι κατάλληλοι πόροι, ούτως ώστε, μέχρι να υλοποιηθεί σε οποιαδήποτε μορφη, ο νέος οδικός βόρειος άξονας Κρήτης, να μπορέσουν να γίνουν όλες οι επεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας".
Σε σημεία που χρειάζονται άμεσα αποκατάσταση θα γίνει ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ενδεικτικά θα γίνουν διορθώσεις, συμπληρώσεις σήμανσης- ασφαλισης, θα τοποθετηθούν
αντιολισθηρά οδοστρώματα κυκλοφορίας, θα γίνουν κλαδοκοπές, αναθεωρήσεις στα όρια ταχύτητας κατά τμήματα, θα γίνουν διορθώσεις επικλίσεων οδοστρωμάτων, απορροών ομβρίων υδάτων και αποκαταστάσεις ευστάθειας πρανών.
"Η κατάσταση δεν πάει άλλο" σχολίασε o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ.Ηγουμενίδης. "Σε αυτήν την παγκρήτια προσπάθεια για να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο της Κρήτης και να το κάνουμε αντάξιο και της εποχής που ζούμε και του οδικού δικτύου της υπόλοιπης Ελλάδας, σ' αυτήν την προσπάθεια, όλοι και πρώτα από όλα οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να βάλουν πλάτη και με αυτή την έννοια της στήριξης σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκομαι εδώ".
"Πρέπει να δούμε, απο πλευράς όλων των Φορέων της Κρήτης  πως ολοκληρώνεται - και γρηγορότερα- αυτή η Μελέτη για να μπορούμε να έχουμε έργο"  σχολίασε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Αρναουτάκης.
Το πράσινο φως έχει ανάψει και ο χρονικός ορίζοντας για την αποπεράτωση των εργασιών είναι οι 12 μήνες, με τμηματική παράδοση των έργων οδικής ασφάλειας σε 6 μήνες.
"Να κάνω μια έκκληση προς το Υπουργείο, αφήστε τους Φορείς και μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά τα έργα. Δεν χρειάζεται η Αθήνα να έρχεται να επιβλέπει τα έργα που αφορούν οδική ασφάλεια στην Κρήτη" κατέληξε ο κ.Αρναουτάκης.
 
 
Πηγή : Κρήτη Tv