Μήνυμα Καλαντζάκη για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

11:29 π.μ. - Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015
11:03 π.μ. - Πέμ, 12/29/2015
Image: Μήνυμα Καλαντζάκη για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα αφιερωμένη στην ισότητα που πηγάζει μέσα από τη διαφορετικότητα.

Μια ημέρα με σπουδαία μηνύματα αφορμή για κοινωνικούς προβληματισμούς και ατομική περισυλλογή.
 
Υπενθυμίζει σε όλους μας την επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ανοικτή σε όλους. Μια κοινωνία που αγκαλιάζει το διαφορετικό και το υποστηρίζει. Που παρέχει δικαιώματα, ευκαιρίες, προοπτικές και σέβεται κάθε ιδιαίτερο και ξεχωριστό μέλος της.
 
Αφορμώμενοι από τα μηνύματα της ημέρας αυτής, οφείλουμε όλοι μας και πρώτα απ’ όλα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υιοθέτηση πολιτικών ισότιμης ένταξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο.
 
Από πλευρά μας, θέτοντας τα παραπάνω ως πρώτιστο στόχο, ως Δήμος Ιεράπετρας στηρίζουμε έμπρακτα το δικαίωμα των συνανθρώπων μας να είναι διαφορετικοί αλλά παράλληλα ίσοι.
 
Εξασφαλίζοντας ομαλή προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στον αστικό ιστό και εγκαθιστώντας υποδομές υποστήριξης, όπως το σύστημα SEATRAC και τις διάφορες υποδομές που τοποθετήθηκαν σε παραλία της πόλης, δίνουμε τη δυνατότητα στα άτομα με κινητική αναπηρία να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα. Επίσης, δημιουργώντας τον ηλεκτρονικό χάρτη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ συμβάλλουμε, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους, ενώ υποστηρίζοντας τη λειτουργία δομών, όπως το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό ΑΜΕΑ, καθημερινά στεκόμαστε δίπλα στα άτομα με αναπηρίες με απώτερο σκοπό την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ομαλή κοινωνικοποίηση σε μια κοινωνία που όλοι οφείλουν να έχουν δικαίωμα στην ζωή.
 
Σε έναν δήμο που στόχος είναι να γίνει φιλικός προς τα ΑΜΕΑ, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες να μπορούν τον επισκεφτούν.
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας
Θεοδόσιος Καλαντζάκης