Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

9:28 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014
09:09 μ.μ. - Παρ, 26/28/2014
Image: Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Σε μια εποχή ανακατατάξεων και αλλαγών, όπως τη σημερινή, ο Τουρισμός αποτελεί μια σημαντική διαχρονική δύναμη για κάθε κράτος και κάθε κοινωνία. Ως σημαντικός παράγοντας ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και προόδου υποστηρίζει την οικονομία, αναπτύσσοντας και στηρίζοντας τοπικές κοινωνίες, παραγωγικές δυνάμεις, πρωτοβουλίες και φορείς.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, για όλους εμάς στο δήμο Ιεράπετρας, ο Τουρισμός αποτελεί δύναμη ανάπτυξης, δυνατότητα προοπτικής και μέσο προβολής. Με συντονισμένες δράσεις, σχεδιασμό, συλλογικότητα και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η τουριστική ανάπτυξη στο δήμο μας μπορεί να λειτουργήσει αλληλέγγυα τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.
 
Με όλο το αίσθημα ευθύνης που μας διακρίνει και αρκετή διάθεση για οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες, ως δημοτική αρχή, θα θέσουμε τις βάσεις για ένα στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής προβολής που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές του.
 
Χωρίς σπασμωδικές κινήσεις, με οργάνωση, σχέδιο, στοχευμένες παρεμβάσεις και σεβασμό στον κάτοικο και τον επισκέπτη θα εργαστούμε για να αποκτήσει η Ιεράπετρα, τις υποδομές και το τουριστικό προφίλ που της αξίζει, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών.
 
Στηρίζοντας τις δυνατότητες του τόπου μας και επενδύοντας στη δύναμή του θα χτίσουμε μαζί το νέο πρόσωπο του δήμου μας.
 
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας
Θεοδόσιος Καλαντζάκης