Μinoan: Πουλά τον κλάδο ταξιδίων κι επικεντρώνεται στο τουριστικό project στην Κρήτη

10:38 π.μ. - Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
10:09 π.μ. - Παρ, 21/38/2018
Image: Μinoan: Πουλά τον κλάδο ταξιδίων κι επικεντρώνεται στο τουριστικό project στην Κρήτη

Σε συμφωνία για την πώληση της Stewart Travel, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο ταξιδίων προχώρησε η Minoan, η εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, η οποία προωθεί τη μεγάλη, μικτή τουριστική επένδυση των 267,7 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Η συμφωνία, η οποία τελεί υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, «έκλεισε» στις 6,56 εκατ. λίρες, ενώ ένα μέρος της διευθυντικής ομάδας των Μinoan και Stewart Travel, θα διατηρήσουν ποσοστό 25% στην Brooklyn Travel Holdings, μητρικής της Stewart Travel σε συνέχεια της συμφωνίας.
 
Από την πλευρά της, η Minoan δηλώνει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι προς όφελος των μετόχων της, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν τη συναλλαγή στη γενική συνέλευση της 8ης Οκτωβρίου κι ότι κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει, στο μέτρο που είναι δυνατόν, ότι η προς πώληση εταιρεία θα συνεχίσει τη συνήθη δραστηριότητά της.
 
Επίσης αναφέρει ότι η η απόφαση να προχωρήσει στην πώληση του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας δεν ελήφθη χωρίς προβληματισμούς, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο για την εταιρεία να εξασφαλίσει επιπλέον κεφάλαια με ευνοϊκούς όρους, εγκαίρως, για την επέκταση των δραστηριοτήτων της με βάση τους σχεδιασμούς.
 
«Δεδομένου ότι η Minoan έχει εφασφαλίσει το μεγάλο όγκο των αδειοδοτήσεων για τη μικτή τουριστική επένδυση που προωθεί στην Κρήτη, πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην προσπάθεια για βελτιστοποίηση της αξίας του έργου και τη δημιουργία εσόδων προς όφελος των μετόχων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
 
newmoney.gr