Μια χιουμοριστική προσέγγιση στο πρόβλημα του νερού στην Ιεράπετρα

10:54 π.μ. - Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
10:08 π.μ. - Τρί, 04/54/2020
Image: Μια χιουμοριστική προσέγγιση στο πρόβλημα του νερού στην Ιεράπετρα

Από την Αγωνιστική Κίνηση ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Φυσικών Πόρων

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ «ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

«Εκτός από κουραστικό έχει καταντήσει και βαρετό!!. Μέρα παρά μέρα πρέπει να ανακοινώνουμε τη ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης, να κόβουμε το νερό και να ζητάμε την κατανόησή σας…

Γι’ αυτό λοιπόν σας το λέμε μια και καλή: Το δίκτυο ύδρευσης έχει τα χάλια του. Οι συνεχείς ζημιές είναι αναμενόμενες και καλά θα κάνετε κι εσείς να το πάρετε απόφαση. Έτσι την κάθε ημέρα μπορεί να έχετε νερό, αλλά μπορεί και να μην έχετε. Θα διακόπτουμε την ύδρευση μέχρι να διορθώνουμε τις ζημιές. Πάντως να ξέρετε πως σε κάθε περίπτωση ζητάμε την κατανόησή σας…

Κάποιοι θα βιαστούν να αποδώσουν αμέσως ευθύνες στη Δημοτική Αρχή. Μη βιάζεστε. Οι ευθύνες ανήκουν διαχρονικά σε όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Έργα όπως είναι η αντικατάσταση και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης, επειδή είναι υπόγεια και δε φαίνονται δεν αρέσουν σε καμία Δημοτική Αρχή.

Στις Δημοτικές αρχές αρέσουν τα έργα βιτρίνας όπως είναι τα πεζοδρόμια και οι πλατείες. Όπως τώρα για παράδειγμα. Δε βλέπετε πόσους μήνες κάνουμε ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας της Πόλης; Τι περιμένατε δηλαδή να τελειώσουμε γρήγορα; Όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε τόσο πιο γρήγορα θα «ξεχαστεί» το έργο μας. Γι’ αυτό το επιμηκύνουμε όσο μπορούμε περισσότερο μέχρι να το καταλάβετε και να το εμπεδώσετε όλοι σας. Μη σας φαίνεται παράξενο. Έτσι έχουν τα πράγματα…

Το ότι «έτσι έχουν τα πράγματα» αποδεικνύεται και από την αφωνία των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Ξέρουν ότι σήμερα είμαστε εμείς, αύριο μπορεί να είναι εκείνοι, οπότε σιωπούν συνένοχα. Άλλωστε μια μεγάλη παρέα είμαστε όλοι μας. Μη σας ξεγελάνε οι επιμέρους τσακωμοί μας. Έτσι για να μη βαριόμαστε τους κάνουμε.

Τέλος πάντων, να ξαναγυρίσουμε στο ζήτημα του νερού. Βγήκε κάποιος ανεκδιήγητος τις προάλλες στο ραδιόφωνο και είπε πως δεν είναι γνωστή η Τιμολογιακή Πολιτική της Υπηρεσίας Ύδρευσης. Άκου εκεί τι είπε! «Τιμολογιακή Πολιτική»! Ειλικρινά δεν το κατανοούμε. Μετράμε το νερό που ξοδεύετε, σας στέλνουμε τους λογαριασμούς κι εσείς τους πληρώνετε. Τέλος. Αυτή είναι η τιμολογιακή πολιτική μας.

Είπε ακόμη αυτός ο ανεκδιήγητος ότι σε άλλους δήμους το νερό είναι πιο φθηνό. Ότι έχουν περισσότερες κλίμακες κατανάλωσης και έτσι βοηθιέται η μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Στο Δήμο Πάτρας για παράδειγμα είπε πως έχουν 8 κλίμακες και στην τετραμηνιαία μέτρηση τα 0 – 20 κμ χρεώνονται με 14 λεπτά / κυβικό, τα 21 – 40 κμ χρεώνονται με 48 λεπτά / κυβικό κ.ο.κ. Αυτά σε άλλους δήμους. Εμείς στην Ιεράπετρα αποφασίσαμε ότι τα 54 λεπτά / κυβικό από το πρώτο κυβικό είναι μια χαρά τιμή. Αν δε σας αρέσει να πάτε στην Πάτρα.

Κάποιοι άλλοι «παράξενοι» βγαίνουν κατά καιρούς και λένε πως το νερό της Ιεράπετρας δεν είναι καλής ποιότητας. Ειλικρινά κι αυτό δεν το καταλαβαίνουμε! Τόσα χρόνια είτε πίνετε εμφιαλωμένα, είτε έχετε βάλει φίλτρα νερού στα σπίτια σας. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για την ποιότητα του νερού;

Τόσες αναλύσεις κάνουμε κάθε χρόνο στο εργαστήριο της υπηρεσίας μας και θα μας πείτε ότι δεν είναι καλό το νερό της Ιεράπετρας; Ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς; Όσο κι αν γινόμαστε κουραστικοί θα σας το πούμε ακόμη μια φορά: Το νερό της Ιεράπετρας είναι μια χαρά!!

Μην κοιτάζετε που στα δημοτικά συμβούλια μοιράζουμε εμφιαλωμένα και δεν έχουμε κανάτες με νερό. Το κάνουμε επειδή ακόμη δεν έχουμε βρει λύση στο ποιος θα πλένει τα ποτήρια στο τέλος της συνεδρίασης!

Αυτά λοιπόν. Και μην ξεχνάτε την κατανόησή σας!!»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

(ανοίγοντας τη συζήτηση για το νερό στην Ιεράπετρα)