Μετεολάτρες: Δροσιά μέχρι και την Παρασκευή - Άνοδος της θερμοκρασίας από το Σάββατο

9:39 π.μ. - Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024
09:08 π.μ. - Πέμ, 01/39/2024
Image: Μετεολάτρες: Δροσιά μέχρι και την Παρασκευή - Άνοδος της θερμοκρασίας από το Σάββατο

Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και ήπιοι άνεμοι μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες

Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα, ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε για τον καιρό της εβδομάδας αλλά και για την τάση που φαίνεται να έχει ο καιρός μέχρι και τα μέσα Αυγούστου.

Σήμερα Πέμπτη 1/8 θα έχουμε ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να φτάνει στους 31 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και τους 25 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη. Ωστόσο, η αίσθηση που θα έχουμε στο σώμα μας τις μεσημεριανές ώρες  θα είναι στους 36 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τις πρωινές ώρες και στην συνέχεια θα επικρατήσει το μελτέμι με ένταση 1-2 μποφόρ και ριπές ίσως στα 3 μποφόρ. Από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες ίσως έχουμε κάποιες στιγμές άπνοιας. Η υγρασία θα είναι 45-65%.

Την Παρασκευή 2/8 ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς κελσίου και η αίσθηση στο σώμα μας τις μεσημεριανές ώρες θα είναι στους 35 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέχρι και το απόγευμα εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές των 3 μποφόρ. Το βράδυ θα έχουμε ξανά μελτέμι. Η υγρασία θα είναι 40-65%.

Το Σάββατο 3/8 θα έχουμε ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας με 33 βαθμούς  κελσίου η μέγιστη και 24 η ελάχιστη. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί εντάσεως 2 με 3 μποφόρ και ριπές των 4 μποφόρ κατά τόπους. Από το απόγευμα και μετά θα επικρατήσει και πάλι το μελτέμι και θα μειωθεί η ένταση του ανέμου. Η υγρασία θα είναι 40-70%.

Την Κυριακή 4/8 θα έχουμε ξανά αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς κελσίου ωστόσο η αίσθηση στο σώμα μας θα είναι στους 37 βαθμούς κελσίου τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ξανά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις τις πρωινές ώρες εντάσεως 2 με 3 μποφόρ και ριπές των 4 μποφόρ. Το βραδάκι θα έχουμε μελτέμι και πτώση της έντασης των ανέμων. Η υγρασία θα είναι 40-60% και η αφρικανική σκόνη θα εμφανιστεί και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Την Δευτέρα 5/8 η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς κελσίου με την αίσθηση στο σώμα μας να είναι στους 36 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι εντάσεως 1 με 2 μποφόρ. Η υγρασία θα είναι 40-65%.

Την Τρίτη 6/8 η θερμοκρασία θα είναι ξανά στους 26 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη και στους 33 βαθμούς κελσίου η μέγιστη. Θα έχουμε μικρή ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 4 μποφόρ με το μελτέμι να υπερισχύει. Η υγρασία θα είναι 35-45%.

Την Τετάρτη 7/8 η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς κελσίου. Θα έχουμε μελτέμι με ένταση που θα φτάσει μέχρι και τα 5 μποφόρ. Η υγρασία θα είναι 30-40%.

Μακροπρόθεσμα, η τάση δείχνει ότι θα έχουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας από το Σάββατο 3/8 και μετά με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 33 βαθμούς κελσίου. Στις 14 & 15/8 η θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά έναν βαθμό και θα φτάσει τους 34 βαθμούς κελσίου. Την Πέμπτη 8/8 οι άνεμοι φαίνεται να εξασθενούν και θα παραμείνουν ήπιοι έως και τις 15/8 όπου θα υπάρξει ξανά ενίσχυση του μελτεμιού η ένταση του οποίου θα φτάσει τα 5 με 7 μποφόρ. Γενικά, βλέπουμε έναν Αύγουστο που μέχρι και τα μέσα του, θα έχει ήπιες θερμοκρασίες και ανέμους.

-

  Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)