Μετάλλαξη Δέλτα: Εξαπλώνεται ραγδαία – Έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα

3:15 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021
03:07 μ.μ. - Δευ, 19/15/2021
Image: Μετάλλαξη Δέλτα: Εξαπλώνεται ραγδαία – Έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα

Αντί για την Πέμπτη, η έκθεση θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα

Ανησυχητικά είναι τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας και την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα μαζί με τα κρούσματα θα ανακοινωθούν και οι μεταλλάξεις και πόσες είναι.

Στην έκθεση που κανονικά δίνεται στην δημοσιότητα κάθε Πέμπτη αλλά θα γίνει εκτάκτως σήμερα θα καταγράφεται επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα άνω του 50% στα κρούσματα κορωνοϊού και μάλιστα σε άλλες περιοχές περισσότερο και σε άλλες λιγότερο.

Έτσι, επιβεβαιώνονται όλα όσα είπε την περασμένη εβδομάδα στην Βουλή ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θάνος είχε τονίσει πως οι επιστήμονες ανησυχούν και για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της λεγόμενης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Την Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 281 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη (15/7) από τον έλεγχο των 892 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 703 δείγματα μεταλλάξεων του κοροναϊού, ενώ 174 δείγματα αφορούν σε στελέχη του ιού που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορούν στο στέλεχος Άλφα, 100 είναι της παραλλαγής Βήτα, 281 ανήκουν στην μετάλλαξη Δέλτα και 2 τη Γάμμα.

Cretalive